Începe exproprierea terenurilor pe care va fi construit drumul expres Craiova-Slatina-Pitești

Guvernul a mai făcut un pas pentru demararea lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Pitești.

În ședința de miercuri, Executivul a aprobat o hotărâre privind „declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Drum Expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, Tronsonul 1, aflate pe raza localităţilor Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, din judeţul Dolj”.

În ceea ce privește ale doilea tronson, care va traversa o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina, CNAIR anunța la jumătatea lunii ianuarie că încep exproprierile.

„Așteptăm ca anul acesta să intre în faza de proiectare, iar după ce o vor finaliza și ne vor trimite proiectul la avizat așteptăm să intre în faza de execuție și să respecte graficul. În paralel se demarează exproprierile. Știm care este coridorul, am declanșat deja procedura de expropriere, am notificat primăriile”, declara, atunci, Alin Șerbănescu.

Dacă în cazul tronsoanelor trei și patru licitațiile vor fi reluate de la zero, primul și cel de-al doilea tronson ar trebui să se afle în grafic pentru începerea lucrărilor de execuție.

Licitația primului tronson, în lungime de 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt, a fost câștigată de Tirrena Scavi S.p.A, cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fără TVA. Deși contestată de o companie, licitația a fost finalizată cu succes după ce firma cu pricina a renunțat la contestație.

Al doilea tronson al drumului expres, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km şi va costa estimativ 1,47 miliarde de  lei, fără TVA. Acesta urmează să traverseze o parte din județul Olt, respectiv localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare, cu centuri ocolitoare la Balș și Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here