ISU Olt a operaționalizat, începând din această lună, o autospecială pirotehnică/ FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a operaționalizat, începând din această lună, o autospecială pirotehnică, achiziționată din fondurile Consiliul Județean Olt, având o valoare de 135.000 de lei.

Autospeciala este încadrată cu trei pompieri, un comandant de echipaj, un conducător auto și un servant, va interveni pentru asanarea teritoriului de muniția neexplodată și transportul acesteia în condiții de siguranță pentru populație și participanții la trafic.

„Autospeciala are o gardă înaltă la sol și un sistem de deplasare de 4×4, menite să ajute pentru o intervenție promptă în orice condiții de teren, beneficiază de dotări de ultimă generație privind siguranța, datorită materialului din care este confecționat compartimentul destinat depozitării muniției pe timpul transportului, privind sistemul de radiocomunicații, precum și dispozitivele acustice și luminoase prin care atenționează populația. Este omologată de Registrul Auto Român ca vehicul cu echipare specifică I.G.S.U.”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

În ultimii ani, în vederea optimizării operațiunilor de intervenției în cazul producerii unor situații de urgență, în dotarea pompierilor olteni au intrat mai multe autospeciale și echipamente moderne de intervenție, în urma derulării de către Consiliului Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în calitate de beneficiar final, a unor proiecte cu fonduri europene sau cu finanțare din bugetul Consiliului Județean.

Echipa pirotehnică este constituită în cadrul Detașamentului de Pompieri Slatina și asigură misiunile de asanare a muniției pe întreg teritoriul județului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here