Mai multe firme din Slatina, Caracal, Drăgănești și Corabia au luat amenzi uriașe pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, 239 controale în domeniul relațiilor de muncă și în cel al securității și sănătății în muncă, depistând zeci de persoane folosite de diverși agenți economici la muncă fără forme legale de angajare. Aceștia au luat amenzi drastice a căror valoare s-a ridicat la 360.000 de lei.

În luna martie, inspectorii de muncă au identificat 20 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor șase agenți ecomonici care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 360.000 lei.

Vorbim de trei companii din Slatina, una de construcții (care a fost pprinsă cu o persoană care muncea la negru), una de comerț (o persoană) și un service auto (două persoane), de o firmă, tot de construcții, din Caracal (două persoane la negru) și de o alta din Corabia (două persoane).

Cei mai mulți „negri” au fost descoperiți la o societate comercială din Drăgănești-Olt, care activează în domeniul agriculturii și care utilza 12 persoane fără forme legale de angajare.

În urma controalelor efectuate, au fost identificate alte 297 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 142 sancțiuni, din care 133 avertismente și nouă amenzi în valoare totală de 370.500 lei.

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here