Polițiștii din Olt au aplicat șoferilor peste 1300 de sancțiuni într-o săptămână. Aproape 100 de permise, reținute

Polițiștii rutieri din Olt au aplicat peste 1300 de sancțiuni contravenționale și au reținut 95 de permise de conducere în urma neregulilor constatate în trafic într-o singură săptămână.

Este vorba de săptămâna 1 – 7 aprilie, care a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Speed și a vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Polițiștii olteni au aplicat 1333 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 195/2002, valoarea acestora fiind de 386.570 de lei. 618 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

„Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 95 permise de conducere, dintre care 38 pentru depășirea regimului legal de viteza cu mai mult de 50 km/h”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În urma constatării unor nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor, polițiștii au retras și 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Polițiștii rutieri continuă să acționeze pe drumurile din județ pentru siguranța participanților la traficul rutier, a mai precizat Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here