Bursa locurilor de muncă: Șomerii din Olt, interesați mai mult de banii puțini ai statului decât de un loc de muncă/ FOTO+VIDEO

Cei mai mulți dintre șomerii din din Olt care, vineri, au participat la Bursa generală a locurilor de muncă organizată la Slatina, s-au arătat interesați mai mult de ștampila Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), care face ca ei să încaseze, în continuare, indemnizația de șomaj, decât de posturile vacante puse la dispoziție de angajatori.

Imediat după deschiderea Bursei, organizată în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina, participanții au trecut glonț pe lângă mesele angajatorilor, luând cu asalt doar standul la care se aflau reprezentanții AJOFM, unde au format o coadă lungă și pe mai multe rânduri pentru a obține ștampila care să le ateste participarea la eveniment și în baza căreia ei să își poată încasa, în continuare, indemnizația de șomaj.

După obținerea mult doritei ștampile, mulți dintre șomeri au părăsit incinta, bucuroși că au scăpat de corvoada participării la Bursă.

Intervievați de jurnaliști, unii dintre participanți au invocat fie vreo boală, fie vârsta înaintată, fie că nu și-au găsit de muncă, deși nu se opriseră la nici un stand cu ofertele posturilor vacante, în condițiile în care angajatorii prezenți au pus la dispoziția celor fără un loc de muncă aproape 1.000 de posturi vacante.

Unii dintre angajatori i-au criticat pe organizatori, spunând că aplicarea ștampilei ar fi trebuit să aibă loc nu imediat după deschidere, ci mai târziu, după ce șomerii s-ar fi interesat de ofertele angajatorilor.

„Sunt 1.019 locuri de muncă vacante. Într-adevăr, sunt persoane care, conform legii, trebuie să participe la această acţiune, ei primesc nişte tichete, iar când sunt programaţi la viză fac dovada că au participat, în cazul în care astăzi nu-şi găsesc de lucru”, a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

După ce valurile celor care au țintit doar ștampila s-au împuținat, pe holul Casei de Cultură a Sindicatelor au apărut și cei care au venit la eveniment cu gândul de a-și găsi, într-adevăr, ceva de muncă.

De altfel, datele statistice ale instituției organizatoare arată că din cei 992 de participanți, 429 ar fi fost selectați de angajatori pentru proba de interviu sau pentru proba de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here