Primarul liberal al Balșului, Mădălin Teodosescu, încurajează încălcarea legii în oraș

Primarul liberal al Balșului, Mădălin Teodosescu, îndeamnă populația să ignore legea și să încalce interdicția Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt privind funcţionarea centrelor de sacrificare temporară a mierilor și iezilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

Mesajul primarului Teodosescu care îndeamnă la fărădelege este împachetat într-un comunicat al Primăriei Balș.

„Primarul orasului Bals, dl. Madalin-Ady Teodosescu, nu este de acord cu masura interzicerii sacrificarii mieilor in centrele de sacrificare temporara in perioada premergatoare sarbatorilor Pascale.
Madalin Teodosescu solicita public conducerii D.S.V.S.A Olt sa revina asupra acestei masuri de sacrificare a mieilor doar in cele trei abatoare din judet, considerand ca este o masura total nepotrivita. 
Chiar daca D.S.V.S.A Olt nu va acorda avize pentru functionarea centrului de sacrificare temporara a tineretului ovin-caprin din Bals, in perioada urmatoare, primarul orasului nostru informeaza locuitorii orasului Bals ca se pot face sacrificari”, se arată în comunicatul primăriei.

DESVA Olt a anunțat, marți, că târgurile de animale vii din Olt rămân închise de Paște și că nu va acorda avize pentru funcţionarea centrelor de sacrificare temporară a mierilor.

Măsura a fost luată în contextul în care Oltul intră în zona de restricție ca urmare a confirmării şi evoluţiei pestei porcine africane pe teritoriul județului.

„Având în vedere faptul că judeţul Olt este inclus în zona de restricţie ca urmare a confirmării şi evoluţiei pestei porcine africane pe teritoriul judeţului nostru şi în judeţele limitrofe, atât la porcii domestici, cât şi la porcii mistreţi, trebuie aplicate măsuri de prevenţie cu privire la mişcarea animalelor vii din toate speciile, informează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

În acelaşi timp trebuie respectată măsura de interzicere a funcţionării târgurilor de animale vii, aglomerări de animale sau alte evenimente organizate în scopul comercializării acestora, evitându-se în acest fel circulaţia animalelor din zone cu restricţii în zone indemne.

În acest context, analizând situaţia epidemiologică actuală şi riscul pe care îl reprezintă mişcările de animale vii, DSVSA Olt nu va acorda avize pentru funcţionarea centrelor de sacrificare temporară a tineretului ovin/caprin în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.

Sacrificarea mieilor se poate efectua doar în cele trei abatoare autorizate sanitar-veterinar din localităţile Balş, Scorniceşti şi Potcoava pentru animalele identificate, însoţite de documentele legale, unde este asigurată supravegherea sanitară veterinară, se mai precizează în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here