Grădinița nr. 5 Slatina, pe un „tărâm de prietenie” cu Grădinița „Nicolae Bălcescu” din Drăgășani/ FOTO

Cadrele didatice ale Grădiniței cu program prelungit nr. 5 din Slatina au fost, vineri, gazdele omoloagelor lor de la Grădinița cu program normal „Nicolae Bălcescu” din Drăgășani, județul Vâlcea, derulând împreună mai multe acțiuni cu specific tradițional în cadrul proiectului educativ „Tărâm de prietenie”. La eveniment a participat și șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete, și Tina Manea, inspector școlar de specialitate.

Tema proiectului a fost „Educația copiilor în spiritul valorilor nationale”, având ca obiectiv aducerea unui plus de cunoaștere a tradițiilor și obiceiurilor naționale din diferite zone ale țării.

Gazdele le-au întâmpinat pe colegele vâlcene în spiritul tradițional oltenesc, cu pâine și sare, au pregătit scurte momente artistice, unele dintre ele cu iz popular, apoi, în cadrul unor ateliere de creație, au confecționat, împreună, diverse obiecte specifice sărbătorilor pascale.

„Suntem onorate să fim oaspeții acestor doamne de poveste, suntem încantate și plăcut surprinse de primirea de care am avut parte, de unitatea colectivului, de colaborarea și de tot ceea ce inseamna Grădinița cu program prelungit nr. 5 Slatina!”, a spus Adela Teleșpan, cadru didactic al unității preșcolare vâlcene.

La rândul ei, directoarea grădiniței din Slatina, Mirela Cîrstică, a spus că speră ca schimbul de experiență să se concretizeze în legarea de relații de prietenie pe termen lung între cele două unități și în alte colaborări pe linia cunoașterii tradițiilor și obiceiurilor naționale din cele două zone implicate, dar și în realizarea unui schimb de experiență la care să participe, de data aceasta, și preșcolarii din ambele grădinițe partenere.

„A fost o acțiune de mare amploare, realizată si adusă la cele mai înalte cote cu ajutorul întregii echipe a unității G.P.P. nr. 5 Slatina, a fost, ca de fiecare dată, o mobilizare de forțe majoră ce a dus la realizarea, cu mare succes, a acestui important eveniment pentru unitatea noastră”, a declarat Mirela Cîrstică, ținând să enumere numele celor care au făcut posibilă respectiva acțiune: prof. Cristina Preduț, prof. Alina Stoian, prof. Mirela Ștefan, prof. Maria Torcea, prof. Adriana Ghiță, prof. Nicoleta Dudu, prof.  Simona Dancău, prof. Valeria Nicu, prof. Olimpia Orzață, prof. Stan Melania Stan, prof. Ioana Chirici, prof. Emilia Bujor, prof. Nicoleta Porumbel, prof. Marilena Lică, prof. Mihaela Moale, prof. Aurica Moale, prof. Viorica Bondoc, prof. Mariana Iurasog, prof. Dorina Vidroi, prof. Cristina Ghimiși, prof. Anișoara Parpală.

La acțiuni au fost prezenți șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete, și Tina Manea, inspector de specialitate, care s-au arătat impresionați de derularea evenimentului și care au precizat că susțin și încurajează astfel de schimburi de experiență între cadre didactice din diferite zone ale țării.

Imagini de la eveniment:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here