Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina, „luată pe sus” de elevi în cadrul „Săptămânii altfel”

Biblioteca Județeană “Ion Minulescu” Olt organizează, începând de astăzi, 15 aprilie, timp de o săptămână, mai multe întâlniri cu elevii scolilor din municipiul Slatina, vizite în sectiile institutiei, precum si mai multe ateliere de creatie în cadrul „Școlii altfel”.

Scopul activitătilor este acela de a dezvolta creativitatea copiilor și gândirea liberă, precum și de a familiariza copiii cu specificul bibliotecii și cu serviciile oferite de această instituție, atragerea lor către lectură și studiu, precum și către activitătile recreative.

În această săptămână vor avea loc ateliere de creatie, vizionari de filme, vizite in sectiile Bibliotecii Județene si familiarizarea copiilor cu imprumutul de carte si cu lectura traditionala, avand in vedere ca mediul online a capatat din ce in ce mai mult teren in ultimul timp.

Zeci de copii de toate varstele de la mai multe unități de învățământ din Slatina (Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, Liceul cu Program Sportiv, , Liceul Tehnologic Metalurgic, Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu”, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”) sunt așteptați la aceste acțiuni.

Si săptămâna trecută bibliotecarele din cadrul instituției au avut activitati cu copiii de la diferite unități de învățământ din oraș, în cadrul cărora aceștia au aflat de la specialiști ce înseamnă fenomenul de bullying în școli, cum putem evita să cădem victime acestuia și cum poate fi el stopat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here