Tudorel Toader: ”Eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea / Voința primului ministru este decisivă și o voi respecta”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că și-a îndeplinit toate obligațiile la minister, însă arată că ”nu poți să mulțumești pe toată lumea”.

Tudorel Toader a declarat că Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia, ci i-a cerut să aprecieze dacă e cazul să recurgă la această măsură.

”Am vorbit cu doamna premier să ne vedem, îi voi da un telefon în prealabil și apoi voi merge, am stabilit că voi merge la 9.30. Înțeleg că nu era trimisă la Cotroceni propunerea, dar am avut și eu exprimări diferite, iar domnia sa mi-a zis ”Textual nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine (joi, n.r.) ne întâlnim. Dacă într-adevăr a trimis la Cotroceni, demisia mea rămâne fără obiect. Există o decizie a CCR din 2018 care spune că premierul are rol decisiv în procedura de numire și revocare și eu v-am spus și am deplina convingere că guvernul îi aparține primului ministru, nici președintelui, nici parlamentului. Prin urmare, voința primului ministru încă primează, este decisivă și o voi respecta. (..) Eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea”, a declarat Tudorel Toader.

Aceasta a subliniat că premierul are puterea de decizie asupra componenţei Guvernului, iar el va respecta orice decizie este luată.

“Guvernul îi aparține primului ministru, nici președintelui, nici Parlamentului. Voința primului ministru este decisivă și o voi respecta. Eu nu-mi propun să fac polemici. Am fost doi ani și două luni ministru al Justiției, peste jumătatea duratei mandatului. Mi-am îndeplinit obligațiile, niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea”, a subliniat Tudorel Toader.

Acesta a mai respins categoric toate zvonurilor că i s-ar fi promis funcţia de procuror general.

“Eu am văzut la o televiziune ieri că voi fi procuror general. Nu, categoric, nu voi fi procurorul general. Nici nu mi-a trecut prin minte așa ceva”, a arătat Tudorel Toader.

Reamintim că PSD a decis miercuri să îi retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader, iar premierul Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerea de revocare din funcţie şi numirea în funcţie a deputatului Eugen Nicolicea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here