Ce crede Paul Stănescu despre alegerile prezidențiale/ Ce se va întâmpla în Olt

Invitat la emisiunea lui Cosmin Gușă de la Realitatea TV, „România 2019”, realizată, vineri seară, la Slatina, senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt s-a referit la alegerile prezidențiale din acest an, avansând și un pronostic în legătură cu rezultatul alegerilor în Olt.

Fostul vicepremier a spus că alegerile prezidențiale în România au fost mereu atipice, cu atât mai multe cele din 2014, când candidatul PSD, Victor Ponta, avea o diferență de 10 procente în primul tur, pierzând 20% din avantaj în turul doi, când s-a poziționat cu 10 procente sub scorul obținut de actualul președinte Klaus Iohannis.

„Acum este dificil de spus ceva pentru că nici cu Coaliția PSD – ALDE, nici PSD, nu au anunțat candidatul la prezidențiale. Știm că Iohannis și-a anunțat candidatura, deci este singură candidatura lui, rămânând ca și noi să anunțăm, după alegerile europarlamentare, persoana care va candida”, a declarat Paul Stănescu.

Cu toate acestea, indiferent cine va fi candidatul PSD la funcția de președinte al României, acesta va ieși pe primul loc în Olt.

„Dacă discutăm de județul Olt, eu sunt convins că reprezentantul Partidului Social Democrat de departe va fi pe primul loc la alegerile prezidențiale”, a spus liderul PSD Olt.

El și-a și argumentat declarația, amintind că, în 2014, candidatul PSD, Victor Ponta, care la nivel național a pierdut, în Olt a obținut peste 65%, iar Iohannis 35%.

Pe de altă parte, cursa electorală de acum cinci ani a fost o lecție politică inexplicabilă pentru el, liderul social-democraților din Olt fiind convins că surprize vor fi și la următoarele alegeri prezidențiale.

„La noi, alegerile prezidențiale tot timpul au fost atipice. Lecția pe care eu am primit-o în  politică la prezidențialele din 2014 a fost transformarea diferenței de plus 10% pentru Ponta în turul întâi la minus 20% în turul doi. În mai puțin de două săptămâni de zile sau petrecut aceste lucruri pe care e greu pentru mine ca om politi să mi le explic. 

Și de data aceasta la candidatura pentru președinția României cred că vom avea surprize, plăcute sau neplăcute pentru unii sau pentru alții. Cred că vom avea și candidați surpriză”, a mai spus Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here