Viorica Dăncilă, alături de Liviu Dragnea la Botoşani: În 2019 îmi doresc să avem preşedintele României un preşedinte PSD

Sursa foto: romaniatv.net

La primul miting electoral alături de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă le-a spus pesediștilor că nu o să facă niciun pas înapoi pentru că are „o datorie față de români și față de țară”, dar și față de Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă a vorbit, la Botoșani, şi despre posibilitatea ca PSD să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale.

„Îmi doresc să aveți încredere și îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020, iar în primul rând în 2019 să câștigăm alegerile europarlamentare şi să avem președintele României un președinte PSD”, le-a spus Viorica Dăncilă social-democraţilor prezenţa la întrunirea PSD de la Botoşani.

Afirmaţia premierului Viorica Dăncilă vine în contextul în care în spaţiul public se vehicula posibilitatea ca PSD să îl susțină pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de președinte al României.

Dăncilă a declarat vineri, la Botoşani, cu prilejul alegerilor pentru conducerea organizaţiei judeţene, că a fost cel mai atacat premier din ultimii 30 de ani.

“Nu îmi este uşor. Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989. Dar nu am făcut nici şi nu pot să fac niciun pas înapoi. Pentru că am o datorie faţă de cetăţenii acestei ţări, am o datorie faţă de ţara mea, am o datorie faţă de cei care mi-au acordat această încredere, mă refer la preşedintele partidului LiviuDragnea, mă refer la conducerea partidului, mă refer la toate judeţele care m-au susţinut”, a spus Dăncilă.

Ea a mai spus că social-democraţii au învăţat de-a lungul timpului să conjuge verbul „a construi”, iar alţii au venit la guvernare şi au conjugat verbul „a demola”.

“Noi am învăţat de-a lungul timpului să conjungăm verbul a construi.  Împreună cu dumneavoastră am pus cărămidă cu cărămidă.  Au venit alţii şi au conjugat verbul a demola. Au dărâmat, am luat-o de la capăt. România şi românii nu îşi mai permit experienţe, trebuie ca împreună să mergem pe acelaşi drum”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a întrebat dacă România doreşte lidei care să stea ca ghiocelul în faţa liderilor europeni sau care să stea cu demnitate în faţa acestora.

“Ce ne dorim pentru România? Lideri care să meargă şi stea ca şi ghiocelul, lideri care să accepte orice sau cei care stau cu demnitate în faţa liderilor europeni? A fi demn în Uniunea Europeană nu înseamnă să nu fi pro-european, dar poporul român a fost întotdeauna un popor demn, un popor curajos, un popor care nu s-a lăsat călcat în picioare. De ce să trimitem la Bruxelles oameni care se duc şi cer sancţiuni pentru propria ţară, oamenii care votează rezoluţii împotriva României. Ăştia să fie oare oamenii pe care să-i susţinem noi sau oameni care se duc la Bruxelles şi luptă pentru ţara lor şi reprezintă cu demnitate şi patriotism ţara noastră”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au mers vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, unde au loc alegeri pentru conducerea locală a partidului.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Antena 3, că speră ca Klaus Iohannis să nu mai câştige un nou mandat la Cotroceni, precizând că ALDE şi PSD au decis să aibă un candidat comun la Preşedinţie, iar după alegerile europarlamentare vor lua o decizie în funcţie de candidatul cel mai bine plasat.

Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis va mai câştiga un mandat, Tăriceanu a răspuns: „Eu sper să nu mai câştige”.

El a precizat că a ALDE a avut discuţii cu PSD pe tema candidatului la Preşedinţie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here