Înlocuiește cafeaua cu această licoare minune care topește grăsimea, încetinește îmbătrânirea și combate cancerul

Sursa foto: doctorulzilei.ro

Considerat astăzi o băutura-minune, bogată în antioxidanţi, aminoacizi, minerale şi vitamine și folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de şapte ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai multi antioxidanţi decât afinele.

”Este o minune”

„Acest lucru nu este un ceai, este o minune!”, spun unii dintre cei care au făcut dim Matcha obişnuinţă. Este un ceai verde din frunze uscate şi măcinate sub formă de pulbere. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai, sau încorporat în preparate culinare şi pentru frumuseţe.
Se consumă amestecat cu apă fierbinte. Practic se consumă întreaga frunză de ceai, iar acest lucru vine cu o mulţime de beneficii pentru sănătate (antioxidanţi şi tone de vitamine) şi cu un gust uimitor.
Este aproape fără calorii (3 per gram) şi te face să te simţi minunat, aproape instantaneu. E un energizant perfect, extrem de activ şi eficient, fără efectele negative ale cofeinei. Dă energie treptat, constant şi pe parcursul unei zile intregi.
Are un conţinut de cinci ori mai bogat în L-teanina, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha oferă o stare de relaxare, stimulând totodată funcţiile creierului. L-teanina ajută memoria, capacitatea de învăţare, anulând totodată şi efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

Beneficii asupra sănătății

O singură cană de ceai Matcha consumată zilnic ajută organismul în cinci moduri diferite. Un prim avantaj al consumului unui astfel de ceai aromat constă în stimularea metabolismului. Studiile au arătat că cei care consumă Matcha zilnic, slăbesc cu 25% mai repede decât persoanele care nu au consumat acest ceai.

În plus, Matcha nu prezintă efecte adverse, precum creșterea tensiunii arteriale sau bătăilor inimii. Substanțele vindecătoare din Matcha luptă împotriva cancerului. Totul se datorează unui antioxidant extreme de puternic – epigalocatechingalate – un compus cu proprietăți anticancerigene, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Ceaiul Matcha

Cofeina din Matcha energizează organismul în mod natural, astfel că poate fi consumat la fel de bine în locul cafelei. Mai mult, menținerea unui nivel ridicat de energie în corp nu se datorează doar cafeinei, ci și altor substanțe cu proprietăți asemănătoare.

Grație proprietăților antioxidante, ceaiul Matcha ajută la încetinirea prcesului de îmbătrânire a pielii, protejând-o de efectele nocive ale razelor UV. Clorofila din compoziția ceaiului elimină toxinele din organism, detoxifiindu-l. Prin urmare, ceaiul Matcha luptă cu cancerul, stimulează metabolismul, arde grăsimile, detoxifică organismul, asigură un ten luminos, luptă cu bacteriile și virozele, scăzând, în același timp, nivelul colesterolului și asigurând plinul de energie.

Pregătirea ceaiului Matcha

Prepararea ceaiului necesită o modalitate specială, fără de care băutura nu ar deține toate calitățile curative. Așadar, amestecând cu un tel din bambus, se va obține o băutură cremoasă și unică: 1. Se adaugă o linguriță de Matcha (0,6 – 0,8 gr.) într-o ceașcă, după care se toarnă cu grijă apa fierbinte de 60 de grade Celsius (60 ml.) 2. Cu ajutorul telului din bambus se amestecă pudra, până când se va forma spuma Matcha 3. După aproximativ 15 minute se poate servi o ceașcă de Matcha.

Mod de administrare

Majoritatea celor care consumă Matcha servesc 1 – 2 cești pe zi, însă începătorilor le este recomandat consumul unei singure cești, zilnic. Până în prezent, nu a fost adus la cunoștință nici un supradozaj Matcha.

Matcha poate fi găsit în magazinele naturiste, în ceainării sau în magazinele online specializate.

Sursa: doctorulzilei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here