Florian Coldea, audiat la Secția specială de investigare a magistraților

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a ajuns luni la Secția specială de investigare a infracțiunilor din Justiției, pentru a fi audiat de procurori, informează B1 TV. Cel mai probabil, acesta a dat declarații în dosarul ce o vizează pe Laura Codruța Kovesi.

Fosta șefă a Direcţiei Naționale Anticorupţie este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al Fondului Național de Investiții, Nicolae Popa. Laura Codruța Kovesi era procuror general al României la acea vreme. Nicolae Popa fusese condamnat, definitiv, la peste 10 ani de detenţie în dosarul FNI. Poliția Română anunţa, la acel moment, că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat chiar și facturile plătite de Ministerul de Interne.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri formulate de fugarul Sebastian Ghiță. Acesta susține că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

De această cauză se ocupă Adina Florea, cea pe care Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, i-a propus-o președintelui Iohannis tocmai pentru a ocupa funcția de procuror-șef DNA.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here