Slătineanul de 21 de ani lovit de mașină pe trecerea de pietoni și-a revenit miraculos. Informații importante despre șoferul vinovat

Teodor Florescu

Deși s-a aflat mai mult timp în comă, tânărul de 21 de ani, din Slatina, lovit cu mașina pe trecerea de pietoni, în ianuarie, de adolescentul de 18 ani care cu doar trei săptămâni înainte omorâse cu autoturismul un biciclist la Perieți, și-a revenit miraculos. Mai mult: Teodor Florescu s-a întors la cursurile Academiei Militare pe care o urmează și a trecut cu bine examenele de an. Șoferul care l-a accidentat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, dar și pentru ucidere din culpă în urma primului eveniment rutier pe care l-a provocat. Lui i-a fost suspendat dreptul de a conduce autoturismul pe drumurile publice, după ce, în urma primului accident, a beneficiat de o dovadă cu care a putut încă circula. Așa a ajuns să facă un al doilea accident.

După accidentul petrecut în 4 ianuarie, când a fost lovit atât de puternic de autoturismul în viteză încât a fost aruncat circa 20 de metri, Teodor Florescu a fost transportat în comă la spitalul din Slatina. Din cauza stării extrem de grave în care se găsea, medicii au decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. Aici, doctorii au făcut minuni.

„Din 4 ianuarie și până în 25 ianuarie fiul meu a stat în Terapie Intensivă. În 26 ianuarie a fost mutat pe salon. Le mulțumesc medicilor din Craiova și, în special, domnului doctor Cameniță, care mi-a spus de prima dată că copilul meu se va întoarce pe picioarele lui acasă”, povestește tatăl victimei, Doru Florescu.

Acesta nu uită să îi mulțumească lui Dumnezeu, dar și unui slătinean, martor ocular la accident, care ar fi ajuns primul la victimă și i-ar fi acordat primul ajutor.

„Așa am înțeles, că o persoană care a văzut totul a ajuns la fiul meu și i-a acordat primul ajutor. Am să-l caut pe acest om ca să îi strâng mâna și să îi mulțumesc”, a mai spus tatăl lui Teodor, extrem de emoționat, amintindu-și că fiul lui, care nu mai avea memorie, a învățat din nou să gândească și să meargă.

După ce a fost externat, Teodor Florescu a fost supus unei noi serii de investigații medicale la Spitalul Militar București, după care și-a reluat cursurile la Academia Militară. Apoi, el a trecut cu bine de examenele de an.

_____________________________

Accidentul a avut loc în 4 ianuarie 2019, în timp ce victima traversa bulevardul A.I. Cuza pe trecerea de pietoni din zona Casei de Cultură a Tineretului.

Impactul a fost extrem de mare, încât tânărul de 21 de ani ar fi fost aruncat circa 20 de metri. Atât acest element, cât și faptul că mașina a putut fi oprită la circa 100 de metri distanță față de locul incidentului indică faptul că șoferul circula cu viteză foarte mare. Mai mult, șoferul vinovat ar fi încercat să fugă de la fața locului, fiind oprit și predat polițiștilor de cele câteva persoane martore la accident.

Evenimentul din Slatina a avut loc la nici o lună după ce, același conducător auto, a lovit mortal un biciclist din Perieți, pe raza acestei localități.

După primul accident, deși permisul de conducere îi fusese reținut, el a beneficiat de o dovadă cu care a putut conduce încă 15 zile pe drumurile publice, drept care i-ar fi fost prelungit pentru încă o perioadă de procurorul de caz. Așa a ajuns tânărul șofer să producă cel de-al doilea accident.

„Legal, dacă nu a fost sub influența alcoolului, are drept de conducere”, declara, în ianuarie, Cristian Grigorescu de la IPJ Olt.

Oameni care îl cunosc pe șoferul de 18 ani susțin că, în septembrie 2018, el ar fi provocat un alt accident pe un drum din Perieți, lovind un autoturism. În urma unei anchete derulate de polițiștii localității și asupra căreia planează dubii, cel care avea să omoare un om și să bage un altul în spital a scăpat basma curată, vina căzând pe cel care conducea celălalt autoturism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here