Peste 300 de polițiști din Olt vor acționa zilnic în vacanța de Paște și 1 Mai, pentru siguranța publică

Sursa foto: romaniatv.net

Având în vedere vacanța de Paște și 1 Mai, peste 300 de polițiști din cadrul I.P.J. Olt vor acționa zilnic pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Totodată, pentru a vă bucura de liniște în această perioadă, polițiștii vă fac următoarele recomandări:

Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani, în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiţi atenţi la portofel şi poşetă! Purtaţi-vă poşeta cât mai aproape de corp, iar portofelul păstraţi-l într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din faţă ale pantalonilor.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!

Dacă plecaţi de acasă de sărbători, verificaţi toate încuietorile şi zonele de acces!

Limitaţi cercul persoanelor care ştiu despre plecare şi nu ţineţi în casă sume mari de bani, bijuterii sau alte valori! Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă.

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.

Respectaţi regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum şi măriţi distanţa între autovehicule atunci când circulaţi pe tronsoane cu trafic intens!

Nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice! Urmările pot fi regretabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here