DSVSA Olt, amenzi drastice înainte de Paște și 1 Mai în rândul comercianților de alimente

Controalele pe care Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt le-a desfășurat în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale şi 1 Mai, pentru preîntâmpinarea apariției îmbolnăvirii oamenilor în urma consumului de produse alimentare cu probleme, s-au lăsat cu amenzi de peste 15.000 de lei.

În perioada 1 aprilie – 1 mai, au fost verificate 156 de unităţi de tip hipermarket și supermarket, laboratoare de cofetărie/patiserie, carmangerii, măcelării, unităţi de fabricarea produselor de panificaţie, restaurante, braserii, depozite alimentare, magazine alimentare, pieţe agroalimentare, abatoare, unităţi de procesare carne.

„Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor fiind aplicate șapte avertismente şi patru sancţiuni contravenţionale, conform HG 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 16000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA.

Principalele nereguli constatate au fost nerespectarea programelor de autocontrol pentru verificarea salubrităţii şi calităţii produselor alimentare comercializate, nerespectarea compatibilităţii la depozitarea produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, lipsa datelor de identificare (neetichetarea produselor), funcţionarea fără a deţine document de înregistrare sanitară veterinară, comercializare de păsări vii fără a respecta legislaţia sanitară veterinară.

„A fost retrasă de la comercializare cantitatea de 30,974 Kg carne, preparate din carne, derivate lactate, aceasta fiind dirijată către neutralizare”, se mai arată în comuncatul DSVSA Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here