Polițiștii din Olt au făcut PRĂPĂD în minivacanța de Paște și 1 Mai. Ce au pățit cei certați cu legea

Sursa foto: b1.ro

În minivacanța de Paște și 1 Mai, polițiștii din Olt au intervenit la peste 600 de evenimente și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 440.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au reținut 64 de permise de conducere.

În perioada 26 aprilie – 02 mai, în contextul Sărbătorilor de Paști, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Naţionale a Tineretului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale și în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

„În această perioadă, au acționat, în medie, zilnic, peste 300 de poliţişti, dintre care 208 polițiști de ordine publică, folosind 73 de autospeciale, 46 de efective de poliție rutieră, cu 20 de autospeciale, 16 polițiști de investigații criminale, cu opt autospeciale, doi polițiști din cadrul B.A.E.S.P. și șase rezerve de intervenție (SAS). 

De asemenea, 128 de patrule de siguranţă publică, dintre care 42 pedestre şi 86 auto, au fost constituite, zilnic, în medie, din totalul polițiștilor implicați”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul șef Alexandra Dicu.

A plouat cu sesizări prin 112

Polițiștii de ordine publică au intervenit la 615 evenimente, pentru a oferi sprijin celor aflați în nevoie sau pentru a menține liniștea și ordinea publică. Cea mai mare parte a acestora, respectiv 600 de cazuri, au fost sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 738 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 442.690 lei. Dintre acestea, 616 sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor legislației rutiere, 106 conducători auto depășind  limita legală de viteză.

„Zilnic, polițiștii rutieri, folosind 8 aparate radar, au acționat pe raza județului Olt, pe D.N. 6, D.N. 54, D.N. 64 și D.N. 65. Au fost reținute 64 de permise de conducere (7 pentru alcool, 21 pentru viteză, 36 pentru alte abateri la normele rutiere) și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare”, a mai precizat ofițerul de relații cu presa din cacdrul IPJ Olt.

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au acționat în piețe și târguri pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul comercializării produselor din carne, pește, lapte, ouă și alcool, în urma neregulilor constatate aplicând 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 lei. Totodată, au fost confiscate produse alimentare a căror valoare depășește suma de 25.900 de lei.

Datorită prezenței active a polițiștilor, în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here