Ce spune un polițist din Olt despre Poliția Română. Incredibil: O spune verde-n față!/ FOTO

Un polițist din Slatina devenit cunoscut după implicarea în mai multe cazuri umanitare și sociale susține că, prin ceea ce face, încearcă să arate o altă față a Poliției Române, că instituția este una care, de fapt, reflectă standardele societății românești, cu bune și rele, și că, de fapt, doar schimbarea noastră în bine ar putea genera transformarea Poliției Române într-o instituție cu adevărat europeană. 

Este vorba de agentul șef principal Viorel Teacă, lucrător la Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Slatina care promovează pe rețelele sociale cazuri și gesturi care vorbesc de la sine de faptul că oamenii legii se pot implica și altfel în viața unei comunități.

Mai mult, el arată că instituția poliției din România reflectă, de fapt, standardele societății românești, cu bune și rele și, prin urmare, dacă noi vom deveni mai buni, și instituțiile publice se vor transforma în bine.

„De când am deschis pagina de Facebook «Traffic Police.Ro» și pagina «Viorel Teacă Polițist» am dorit să vă arătăm și o nouă față a unei poliții pe care ne-o dorim toți, mai mult sau mai puțin, o Poliție Română pe care să o comparăm cu una Europeană!

Că reușim sau nu, eu cred că ține de noi toți, de societatea în care trăim și, practic, Poliția reprezintă standardele societății noastre, cu bune și cu rele, așa cum nicio societate nu-i perfectă, nicio instituție nu-i perfectă!

Eu sper că vom reuși ușor, ușor, să ajungem acolo unde ne dorim cu toții și că soluția ar fi să ne ajutăm reciproc, să ne respectăm reciproc și să fim mai indulgenți unii cu alții!”, a scris, pe Facebook, Viorel Teacă.

Viorel Teacă

Agentul șef principal Viorel Teacă a devenit foarte cunoscut după ce s-a implicat în mai multe cazuri umanitare. Iar cel mai cunoscut este cazul unui adolescent din Scornicești, bolnav de cancer la plămâni, pentru care omul legii a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru ca tânărul să poată fi supus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Ungaria. Polițistul a reușit să sensibilizeze sute sau poate chiar mii de oameni și, astfel, adolescentul a fost operat cu succes la clinica din străinătate.

Au fost și situații în care el a scos bani din buzunar pentru cei cu care viața a fost mai puțin darnică sau pentru cei care au făcut o faptă bună, recompensându-i.

Viorel Teacă este și un pasionat voluntar al Crucii Roșii Olt, formator în acordarea primului ajutor medical, după ce absolvit cursuri în străinătate. Visul lui este ca mulți, cât mai mulți oameni să deprindă cunoștințele de bază în acest domeniu, astfel încât ei să știe să salveze o viață atunci când situația o impune.

Recent, el a reușit să urnească un proiect la care au devenit parteneri Corpul Național al Polițiștilor, Poliția Slatina, Crucea Roșie – Filiala Olt și Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina și care este menit să salveze vieți omenești. Mai concret, polițistul predă o dată pe săptămână cursuri de prim ajutor tuturor tinerilor și adulților care vor să deprindă tainele manevrelor prin care pot fi salvate vieți ale unor oameni aflați în situații critice. Lecțiile au loc în fiecare zi de miercuri la Biblioteca Județean „Ion Minulescu”.

Proiectul este unul mai mult decât oportun, în condițiile în care statisticile Federației Internaționale a Societăților Naționale de Cruce Roșie arată că, spre deosebire de țările europene, unde procentul populației care cunoaște manevrele de prim ajutor ajunge la 80 – 90%, țara noastră este una codașă la acest capitol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here