Hotelul închiriat în Slatina de interpușii lui Vâlcov încalcă legea și pune în pericol viața clienților/ FOTO

Hotelul Casei Tineretului din Slatina închiriat de interpușii lui Vâlcov (potrivit procurorilor DNA) pune în pericol viața clienților, funcționând fără autorizație de incendiu la securitate, ceea ce înseamnă că nu îndeplinește, printre altele, toate condițiile legale de protecție în cazul unui incendiu.

City Hotel Slatina, devenit celebru după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au reținut, în 2015, pe Darius Vâlcov, se numără printre unitățile care, pentru că n-au obţinut încă autorizaţia de incendiu la securitate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), sunt obligate să afişeze la intrare un mesaj de avertizare pentru clienţi.

Hotelul din Slatina încalcă însă și regulile de afișaj impuse prin lege. Deși în Legea 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor se arată că „Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu conform alin. (41), beneficiarii investițiilor care vizează construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective, cu următorul conținut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spatiu funcționează fără autorizatia de securitate la incendiu», administratorii City Hotel s-au mulțumit să afișeze mesajul incomplet, ascunzând clienților, într-un fel, potențialul pericol la care se expun în eventualitatea izbucnirii unui incendiu în interiorul unității.

Mesajul nu îndeplinește condițiile privind culoarea vie a caractarelor

Bunăoară, pe ușa hotelului stă scris doar „Această unitate nu are autorizație ISU”. Textul conține litere negre pe o coală de hârtie lipită pe geamul ușii, într-un cadru tot de culoare închisă, astfel că mesajul menit să sară în ochii clienților are, în acest caz, o semnificație ștearsă, putând fi ușor trecut cu vederea de clienți.

Textul afișat este altul decât cel prevăzut de lege

În rest, hotelul de patru stele este bine mersi, profiturile sunt, an de an, foarte bune. Iar de administrarea lui se ocupă aceeași Dorina Barbu, care în 2013 înființa SC City Hotel & Lounge SRL, firma ce avea să se ocupe de afacere, la indicația lui Vâlcov, după cum avea să recunoască ea însăși în fața anchetatorilor.

„În primăvara aceluiaşi an, l-am contactat din nou pe Vâlcov Darius Bogdan şi l-am întrebat dacă mai este valabilă oferta cu locul de muncă, iar acesta mi-a spus să-l contactez pe Şuşală Lucian Petruţ. L-am găsit pe acesta la hotelul City, împreună cu Timofte Bogdan, aceştia ocupându-se de coordonarea lucrărilor de construcţie. Din câte am constatat, Şuşală Lucian Petruţ avea cunoştinţă despre venirea mea şi rolul pe care urma să îl am în dezvoltarea afacerii. Şuşală Lucian Petruţ mi-a spus că urma să decid cu arhitectul în legătură cu amenajarea interioară a hotelului şi a restaurantului. După aproximativ două luni de când mi-am început activitatea, m-am întâlnit cu Vâlcov Darius Bogdan, care mi-a propus să administrez hotelul, eu fiind de acord. Acesta  mi-a cerut  ca administrarea să fie efectuată printr-o societate comercială, condiţia pusă de mine fiind ca această societate să fie nou înfiinţată.

Astfel, Vâlcov Darius Bogdan mi-a spus să înfiinţez o societate pe numele meu. După ce am ales denumirea firmei, respectiv SC City Hotel & Lounge SRL, i-am prezentat-o lui Şuşală Lucian Petruţ care ulterior şi-a dat acceptul. Şuşală Lucian Petruţ mi-a spus că sediul social să fie declarat pe strada Lipscani nr. 18 camera 4. (…) Din câte cunosc, proprietarul în fapt al hotelului ar fi Vâlcov Darius Bogdan. În toate discuţiile pe care le-am purtat cu Şuşală Lucian Petruţ, referitoare la activitatea hotelului City, precum şi remiterea sumelor către acesta, s-au făcut în condiţiile în care îmi spunea că îl reprezintă pe Vâlcov Darius Bogdan”, spunea în 2015 Dorina Barbu, potrivit adevărul.ro, audiată fiind în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare de către instanța de fond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here