Direcția Anticorupție Olt: Persoane cercetate după ce au încercat să dea MITĂ polițiștilor

Ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt au efectuat, anul trecut, cercetări penale în 36 de dosare penale în baza a 38 ordonanțe de delegare emise de unităţile de parchet competente. Au fost și cazuri în care anumite persoane au fost cercetate după ce mai mulți polițiști au sesizat propruneri de a li se da mită.

În urma administrării probatoriului de către reprezentanții DGA Olt în cele 36 de cauze, au fost încheiate două acorduri de recunoaștere a vinovăției şi au fost întocmite șase rechizitorii, din care patru rechizitorii de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, un rechizitoriu de către DNA Craiova și un rechizitoriu de către DNA București – Secția Militară prin care a fost dispusă trimiterea în judecată a unui număr total de 9 inculpați.

Aceste date sunt conținute de raportul de activitate al DGA – SJA Olt pe anul 2018.

Potrivit documentului, tot anul trecut patru poliţişti au sesizat faptul că cetăţenii le-au oferit sume de bani în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, acestora fiindu-le întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

De asemenea, ofiţerii DGA – SJA Olt au efectuat 71 informări și instruiri anticorupţie cu un număr total de 928 de cadre ale ministerului, dintre care 150 cu funcţii de conducere şi 778 cu funcţii de execuţie. Participanţii sunt angajaţi ai Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.

Acțiuni preventivă a avut loc și în tândul elevilor de la Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina, în rândul angajaților școlilor de șoferi şi cursanţilor acestora.

„În scopul prevenirii unor fapte de corupţie care pot apărea în relația cu lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru formarea unei atitudini anticorupție și a unui comportament responsabil în rândul angajaților școlilor de șoferi şi cursanţilor acestora, prin informațiile prezentate lor, s-a urmărit formarea atitudinii ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie, consecinţele implicării în astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora”, se arată în raportul de activitate.

10 persoane au fost primite în audienţă şi consiliate, fiind formulate două denunțuri în timpul audiențelor. Au fost înregistrate, de asemenea, 18 petiții, iar trei lucrări au fost întocmite ca urmare a apelurilor la linia Call-Center a DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here