Primăria Slatina va instala în oraș parcări modulare, cu cartelă și lift

În condițiile în care spațiile pentru construirea de parcări sunt tot mai puține, Primăria Slatina a găsit o nouă soluție pentru rezolvarea problemei: din această toamnă va introduce în oraș parcări modulare, cu lifturi.

În acest sens, municipalitatea a contactat mai multe firme specializate pentru a instala astfel de parcări, potrivit primarului Emil Moț.

„Suntem în discuții cu niște firme să introducem în Slatina un nou concept de parcare. Acele parcări cu lifturi, parcări modulare, care sunt ca niște cuburi și în funcție de zona în care le vom introduce vom face 20- 30 de locuri de parcare unde cetățeanul vine, dă cu cartela, bagă mașina, liftul vine și îi duce mașina într-un loc anume, iar când se întoarce dă din nou cu cartela, iar liftul îi aduce mașina”, a declarat primarul Slatinei.

O primă parcare de acest gen este posibil să fie instalată în Slatina chiar în toamna acestui an.

„Sunt parcări mici, de 100 de metri pătrați. Noi încercăm să introducem acest concept în acest an. În luna septembrie-octombrie sper să avem prima parcare de genul acesta la Slatina. va fi un proiect-pilot, să vedem dacă merge, dacă cetățenii îl îmbrățișează. Dacă va fi bine, dăm drumul la treabă”, a mai precizat Emil Moț.

O nouă parcare terestră, de 70 de locuri, a fost construită în Slatina,  în cartierul Eugen Ionescu, iar primăria a dat deja în lucru proiectele pentru alte două parcări etajate.

 Este vorba de construirea unei parcări etajate pe strada Muncii, pe platoul dintre Carefour și brutăria familiei Prasacu, și de un obiectiv similar pe locul în care astăzi este piscina din cartierul Eugen Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here