Un nou contingent de militari ai Batalionului 1 Instrucție Olt a depus jurământul la Caracal/ FOTO

Un nou contingent de militari al Batalionului 1 Instrucție Olt a depus jurământul, sâmbătă, la Caracal.

Ceremonia s-a desfășurat în centrul orașului, în Piața Victoriei. Printre personalitățile participante la eveniment s-au numărat prefectului județului, Silviu Neacșu, deputatul Dan Ciocan, consilierul județean Lucian Bondrescu, cadre militare.

Misiunea Batalionului 1 Instrucție Olt este de a executa instrucţia cu soldaţii profesionişti din cadrul tuturor categoriilor de forţe ale armatei în etapa instrucţiei individuale de bază, cu soldaţi profesionişti din arma infanterie în etapa instrucţiei individuale de specialitate, pregătirea şi perfecţionarea în armă a gradaţilor profesionişti în cadrul cursului avansat de instruire, în raport cu politicile de management al resurselor umane.

Batalionul asigură specializarea şi dezvoltarea profesională în armă a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, capabili să asigure, potrivit funcţiilor pentru care se pregătesc, îndeplinirea misiunilor specifice în timp de pace, în situaţii de criză şi la război, pe teritoriul naţional sau în cadrul structurilor multinaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here