Liviu Dragnea, noi acuze la adresa lui Klaus Iohannis: Folosește mașinile statului în interes personal

Sursa foto: b1.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe șeful statului, Klaus Iohannis, că folosește mașinile statului în interes personal, ceea ce e o infracțiune, și spune că „toți SPP-iștii, toți lunetiștii care stau sus” au grijă „să nu pățească ceva dictatorul”.

Într-o declarație la Antena 3, Liviu Dragnea susține că președintele „ia în batjocură legea” sau chiar nu respectă legile și nici Constituția. Comentariile fac aluzie la faptul că președintele încă nu a dat motivarea pentru respingerea miniștrilor propuși la ultima remaniere a Guvernului. „Eu i-am spus doamnei Dăncilă că o să stea cu guvernul șchiop până se hotărăște Iohannis. Îi urez succes doamnei Dăncilă”, a spus Liviu Dragnea, ironic. El a repetat că în opinia sa, soluţia pentru remanierea Guvernului este prin Parlament, adică o restructurare. Este o temă asupra căreia liderul PSD are divergențe cu premierul Dăncilă.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, liderul PSD a evitat să dea un răspuns tranșant, dar a spus că își dorește „să nu mai fie Iohannis, pentru că a adus foarte mult rău” României. Ca argument, Liviu Dragnea susține că are informații că președintele a insistat foarte mult ca liderii europeni să mai transmită încă o sancțiune României.

„Şi acum, la summit, a văzut toată lumea că a fost un eveniment din bani publici doar pentru campanie electorală a PNL-ului şi doar pentru el. Şi am informaţii că a insistat foarte mult, să vedem dacă i-a convins, la liderii europeni ca să mai transmită ceva, o sancţiune către România sau măcar o ameninţare şi vom vedea zilelea astea dacă se întâmplă sau nu. Şi asta arată încă o dată ce atitudine are acest om faţă de România, nu-l interesează că poate aduce deservicii României, doar o iluzorie speranţă de-a lui că ne poate afecta pe noi în alegeri”, a transmis liderul PSD, reluând afirmaţiile făcute la mitingul electoral PSD de la Galaţi.

Liviu Dragnea a insistat și asupra ideii că ar exista „un grup de bătăuși cu ochi injectați și privire rea” care umblă după social-democrați „prin toată țara” și spune că Iohannis este de acord cu acest fapt, iar următorul pas este ca „PNL- Cioloș să însemneze cu creta pe cei care nu sunt cu ei”. Liviu Dragnea a precizat că nu a stat lângă aceste persoane, dar a văzut că în grupul #rezist „ se vorba de jointuri”. 

Liderul PSD susține că și-a rugat colegii să se abțină în a răspunde acestor provocări, inclusiv sâmbătă, la Galați.

Liviu Dragnea spune că preşedintele Klaus Iohannis nu face campanie pentru referendum, ci este interesat să ajute PNL să crească în sondaje, iar în aceste acțiuni ale sale foloseşte maşinile statului în interes politic şi în interes personal. „El nu face nicio campanie pentru referendum. El cu referendumul a vrut să păcălească pe toată lumea, el de fapt e interesat să-i ajute pe cei de la PNL să crească în sondaje. Eu cred că nu îi ajută. Iar faptul că foloseşte maşinile statului în interes personal şi în interes politic, asta e infracţiune probabil. Dar nu este nici prima şi cred că nu este nici ultima infracţiune pe care o comite Iohannis, dincolo de faptul că pentru el Constituţia nu mai e de mult Biblia legilor, nu respectă nici deciziile Curţii Constituţionale, nici Constituţia. El ia în batjocură orice, doar interesul personal primează pentru Iohannis. Şi bineînţeles toţi SPP-iştii care trebuie să fie la aceste mitinguri să fie sus, lunetiştii, să fie ascunşi, să stea cu pistoaelele la ei ca nu cumva să păţească ceva dictatorul”, a declarat Liviu Dragnea.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here