Doi tineri din Olt, arestați preventiv pentru tâlhărie calificată. Revoltător ce au putut să facă!

Doi tineri din localitatea Brebeni, de 23 și 25 de ani, au fost arestați preventiv pentru tâlhărie calificată după ce, în urmă cu două luni, au deposedat două persoane, prin violență, de un moped.

Cauza se află în cercetarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Potrivit procurorilor, infracțiunea s-a petrecut în seara zilei de 15 martie, pe raza comunei Brebeni. Cei doi indivizi au reușit, prin violență, să deposedeze doi tineri de un moped,  profitând de vulnerabilitatea dată de vârsta acestora, anume 18, respectiv 12 ani.

Cei doi agresori nu se află la prima infracțiune. Unul dintre ei, Ionuț-Nicușor Crau, este revidivist, iar celălalt, Eugen Otînceală, are, și el, antecendente penale, în trecut fiind condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni în minoritate.

„Faţă de autorii infracţiunii de tâlhărie, C.I.N., aflat în stare de recidivă, respectiv O.E., cu antecedente penale, fiind condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni în minoritate, Judecătoria Slatina a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Parchetului Slatina.

Procurorii mai fac precizarea că „punerea în mişcare a acţiunii penale sau luarea unei măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here