ITM Olt, acțiune de informare a angajatorilor în legătură cu legislația privind ucenicia la locul de muncă

Inspectorii de muncă din Olt desfășoară, în perioada 15 – 31 mai, o acțiune de informare și conștientizare privind respectarea legislației specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului la locul de muncă pentru absolvenții de învătământ superior și internshipul.

În acest sens, în data de 14 mai, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanți ai angajatorilor, lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de personal, reprezentanţi ai partenerilor sociali, precum şi alte persoane interesate.

Obiectivele acțiunii de informare și conștientizare, sunt:

  • Îndrumarea entităților care au calitatea de angajator, interesate de aplicarea corectă și unitară a prevederilor legale privind ucenicia la locul de muncă (Legea nr. 279/2005 și H.G. nr.855/2013), efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior (Legea nr. 335/2013 și H.G. nr. 473/2014) și internshipul (Legea nr.176/2018)
  • Informarea entităților care au calitatea de angajatori, în ceea ce privește dezvoltarea carierei și a procesului de formare profesională continuă și respectiv la locul de muncă;
  • Asigurarea tranziției absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii;
  • Facilitarea integrării sociale a persoanelor interesate, cu vârsta peste 16 ani, în concordanță cu aspirațiile profesionale și cu necesitățile pieței muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here