Balul Anual al Clubului Rotary Slatina, la cea de-a cincea ediție: “Fii înger! Salvează o viață!”/ FOTO

Clubul Rotary Slatina a organizat vineri, 17 mai, cea de-a cincea ediție a Balului Caritabil Anual, sub îndemnul “Fii înger! Salvează o viață!”, care vizează achiziționarea și amplasarea de defibrilatoare în spații publice din Slatina.

Balul a reunit rotarieni, prieteni și susținători ai proiectelor caritabile ale acestora.

Evenimentul a debutat cu discursul președintelui clubului în mandatul 2018-2019, Cristina Munteanu, care a prezentat obiectivele îndeplinite deja în urma derulării balurilor din anii precedenți: a fost dotat Cercul FOTO-CINE-CLUB din cadrul Palatului Copiilor “Adrian Baran” Slatina; au fost acordate burse lunare în bani, timp de un an, pentru trei studenți proveniți din căsuțe de tip familial; Secția de Recuperare Neuromotorie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost dotată cu aparatură de specialitate; elevii olimpici ai Slatinei au fost premiați în bani; a fost susținut tratamentul prin terapia A.B.A. a doi copii cu autism, proveniți din familii sărace și au fost realizate mamografii gratuite pentru 270 de femei din 29 de sate și comune din județul Olt.

A urmat o prezentare a președinților care s-au succedat de-a lungul celor 20 de ani activitate la conducerea organizației, apoi a avut loc licitația de obiecte de artă și tombola cu premii.

Atmosfera a fost întreținută cu clipe muzicale și cu alte momente artistice, în timp ce a avut loc strângerea de fonduri pentru achiziționarea și amplasarea de defibrilatoare în spații publice în Slatina – idee ce aparține polițistului slătinean Viorel Teacă, cel care pregătește voluntari în acordarea primului ajutor, în cadrul unui curs pe care îl ține la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina, pe durata unui an.

Nu a lipsit caricaturistul Gogu Neagoe, care, fără a solicita onorariu, a realizat caricaturi speciale pentru invitați.

Copiii Rotakids au confecționat magneți pe care i-au valorificat în cadrul Balului, în același scop caritabil.

„În perioada imedit următoare, Slatina va avea, la fel ca un oraș european, defibrilatoare în spații publice și persoane instruite de Crucea Roșie Olt în utilizarea lor, datorită implicării în comunitate a tuturor celor care pot ajuta”, a declarat președintele clubului, Cristina Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here