Noi beneficii extrasalariale pentru angajații români, din acest an. Despre ce este vorba

Sursa foto: denred.ro

În data de 24.04.2019, Edenred, cea mai mare companie emitentă de carduri cadou și tichete de beneficii extrasalariale, a primit autorizația pentru a începe emiterea cardurilor digitale de cadou și tichetelor culturale.

Începând cu acest an, românii vor putea beneficia astfel de noi avantaje în afara salariului. Pe lângă tichetele de masă și tichetele de vacanță sau avantajele clasice, angajații vor avea acces și la astfel de tichete digitale, ce pot fi folosite pentru tratamente cosmetice sau pentru diverse cadouri.

Un studiu EdenRed arată că pe întreagă piață a angajatorilor români, doar 4% dintre companii oferă astfel de tichete. Așadar, aprobarea acestui noi proiect va încuraja companiile să acorde mai multe bonificații.

Aceste tichete nu reprezintă în fond decât modificarea și modernizarea unui beneficiu deja existent. Acestea vor putea înlocui bonurile de masă cu tichete de tip digital, emise pe card.

Cât valorează tichetele și la ce pot fi folosite?

Astfel de tichete pot fi oferite de către angajator lunar, în cuantum de până la 150 RON / angajat. Și vor putea fi folosite în cadrul achiziționării de bunuri și servicii din spectrul cultural. Însă, pe lângă aceste tichete vor mai putea primi și carduri cadou, pe care le pot folosi în orice alt scop.

Tichetele culturale sunt o variantă mult mai ușoară de a motiva angajații și de a le oferi un beneficiu în plus, extrasalarial. În cadrul studiului efectuat de INSSE în 2018, activitățile de cultură și recreere nu reprezintă decât 3,9% din cheltuielile medii ale românilor, în timp ce educația reprezintă 0,7%. Tocmai în dorința de a motiva angajații să investească mai mult în ei, în educația lor, angajatorii vor putea oferi astfel de tichete.

În ceea ce privește tichetele de cadouri, acestea vor cuantifica tot suma de maxim 150 RON / angajat. Iar aceste tichete vor putea fi folosite în rețeaua de peste 4000 de comercianți din toată țară.

Aceste tichete vor putea acoperi servicii și produse extrem de vaste, de la IT, retail, beauty, produse și tratamente cosmetice, servicii de înfrumusețare, bijuterii etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here