BEJ a respins plângerea PNL Olt, care a reclamat încălcarea legislației electorale, de către PSD, la Cungrea. Cine a distrus mașina senatorului Renică Diaconescu

Biroul Electoral Județean (BEJ) a respins plângerea PNL Olt, care a reclamat că PSD ar fi distribuit în comuna Cungrea materiale de propagandă electorală care ar încălca legislația în domeniu. Cazul are și aspecte infracționale, pentru că mașina senatorului PSD Renică Diaconescu a fost distrusă în localitatea condusă de un primar liberal.

Este vorba de o simplă scrisoare pe care senatorul Renică Diaconescu a adresat-o, în calitate de medic, localnicilor din Cungrea, deplângând faptul că, fiind situată în nordul județului, departe de stațiile de ambulanță, localitatea nu beneficiază de o unitate de urgență medicală dotată cu o ambulanță.

„Analizând înscrisul anexat sesizării, în cadrul ședinței din data de 21.05.2019, Biroul Electoral Județean nr. 30 constată că materialul distribuit nu este material de propagandă electorală, așa cum este definit în art. 30, alin. 7, lit. a) din legea 334/2006, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere că nu se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat, ci este un mesaj transmis de către numitul Renică Diaconescu, în calitate de medic, prin care scoate în evidență anumite nemulțumiri cu privire la neînființarea, până în prezent, a unei Unități de Urgență dotată cu o ambulanță în comuna Cungrea”, se arată în decizia BEJ.

Cu toate că scrisoare distribuită era una care nu avea legătură cu campania electorală, adversarii politici ai PSD din Cungrea au tăiat cauciucurile mașinii senatorului cu care șoferul demnitarului s-a deplasat în localitate.

„Șoferul a plecat să lase scrisoarea multiplicată, iar când s-a întors a găsit cauciucurile din spate ale autoturismului tăiate”, a declarat Renică Diaconescu, suspectându-l pe primarul din Cungrea, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt și primar al acestei localități, că ar fi pus la calea infracțiunea cu pricina.

„Primarul comunei are o gaşcă de oameni care îi păzesc afacerile de jocuri de noroc. Nu localnicii au făcut-o, nu cred că oamenii de acolo ar face aşa ceva”, a precizat Renică Diaconescu.

Acesta a depus o plângere la Poliție, dar nu își face prea mari speranțe privind prinderea făptașilor.

„Am depus plângere, dar am depus-o la Postul de Poliție de acolo. Sunt ai lui, așa cu nu am prea mari speranțe în rezolvarea cazului”, a mai spus senatorul social-democrat.

Precizăm că plângerea respinsă de BEJ a fost semnată de liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here