Votul în județe: PNL câștigă în Sibiu, PSD – în Teleorman. USR obține peste 40% în București și îi depășește pe social-democrați la Iași. VEZI PROCENTELE

PSD a pierdut clar votul de duminică. Potrivit rezultatelor provizorii date de Biroul Electoral Central, după numărarea a peste 99% din voturi, social-democraţii au fost votați doar de aproape 23,5% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce liberalii sunt cotaţi cu aproape 27%. O surpriză a venit de la alianţa USR-PLUS care a convins peste 21% dintre români. Pe de altă parte, ALDE nu a întrunit pragul de 5%, necesar pentru a prinde un loc în Parlamentul European. 

La nivelul județelor, liberalii au obținut cele mai bune scoruri în Sibiu, județul de unde provine președintele Klaus Iohannis, și Alba, informează HotNews.ro.

Social-democrații au înregistrat peste 47% dintre voturi în Teleorman, locul de unde provine Liviu Dragnea, dar și premierul Viorica Dăncilă. Peste 40% dintre alegători au votat cu PSD și în mai multe județe din Oltenia.

Pe de altă parte, Capitala a fost câștigată de reprezentanții Alianței USR-PLUS, cu peste 40% dintre voturi. Aceștia au obținut rezultate bune și în Cluj și Timiș. O surpriză a venit însă de la Iași, unde a avut loc marele miting al PSD. În acest județ, cei de la USR au fost votați de 26,86% dintre alegători, iar la nivelul municipiului Iași au primit 36% dintre voturi, devansându-i pe social-democrați.

Cât despre Pro România, partidul lui Victor Ponta a fost votat 22,41% dintre brăileni. Amintim aici că fostul premier Mihai Tudose, actual membru al Pro România, este din Brăila.

PNL

– 48,30% în Sibiu
– 46,51% în Alba

PSD

– 47,53 în Teleorman
– 44,57% în Olt
– 43,07% în Mehedinți
– 40,80% în Dolj

USR
– 40,63% la București
– 36% în municipiul Iași
– 32,35% în Timiș
– 32,355 în Cluj
– 26,86% județul Iași

PRO ROMANIA
– 22,41% în Brăila

Foto: hotnews.ro

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here