Papa Francisc și-a încheiat vizita în România: Mă întorc acasă îmbogăţit. Chipurile voastre vor fi prezente în rugăciunea mea și vă cer o mare favoare, să vă rugaţi pentru mine!/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

Papa Francisc a plecat din România. În ultimele trei zile au fost momente istorice pentru ţara noastră. Am fost parte a unui eveniment istoric, pe cât de emoţionant, pe atât de plin de simboluri.

România a fost în sărbătoare, iar o țară întreagă a întâmpinat vineri o figură luminoasă a acestor vremuri atât de tulburi şi de încrâncenate, peste tot în lume.

Suveranul Pontif a plecat în uralele românilor adunați în număr mare pe aeroportul din Sibiu. A lasat în urmă iubire, credință și speranță.

UPDATE 17.35 Papa Francisc s-a urcat în avionul care va decola către Roma.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Papa Francisc și-a încheiat vizita în România

UPDATE 17.25 Președintele Klaus Iohannis și soția sa îl conduc pe Papa Francisc către avionul Tarom care va decola către Roma. Înainte de urcarea în avion, Suveranul Pontif îi salută pe oamenii care au venit pe Aeroportul din Sibiu. Sfântul Părinte este aplaudat de mulțime.

UPDATE 17.15 Papa Francisc a ajuns pe Aeroportul din Sibiu, unde a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și de Prima Doamnă, Carmen Iohannis. Ploaia s-a oprit la Sibiu cu câteva minute înainte de sosirea Suveranului Pontif.

Papa Francisc a declarat duminică, la Blaj, că pleacă ”îmbogățit” din România. În timpul vizitei sale la comunitatea de romi din Cartierul „Barbu Lăutaru”, Suveranul Pontif le-a promis oamenilor că se va ruga pentru ei și le-a cerut ca și ei să se roage pentru el.

„Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!”, a declarat Sfântul Părinte la Blaj.

Papa Francisc a vizitat comunitatea de romi de la Blaj după ce, în cursul dimineții de duminică, a oficiat slujba de beatificare a șapte episcopi-martiri, pe Câmpia Libertății.

Peste 120.000 de oameni au rostit acolo, la unison, rugăciunea rugăciunilor, Crezul. Într-un singur glas, catolici sau ortodocşi, indiferent de vârstă, naţionalitate sau rang pe scara socială, mii de suflete şi-au mărturisit credinţa în Dumnezeu. Iar pe toţi i-a binecuvântat mai apoi Papa Francisc.

Au fost momente istorice pentru ţara noastră, iar câmpia de la Blaj a devenit încă o dată un centru al creştinătăţii. Papa Francisc a oficiat cea de-a treia Sfântă Liturghie din programul călătoriei apostolice făcute în România, slujbă în cadrul căreia a avut loc beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici care au pătimit chinuri groaznice pentru credinţa lor de neclintit.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here