INUNDAȚII în Olt. Apa a intrat în casele oamenilor la Movileni. A fost nevoie de intervenția pompierilor/ FOTO

Ploile căzute noaptea trecută au adus necazuri mari unor familii din localitatea Movileni, unde apa acumulată de pe versanți a intrat în câteva locuințe.

Potrivit primarului comunei, trei locuințe au fost afectate.

„Au fost inundate trei gospodării, apa a intrat și în case. Am intervenit cu mai mulți oameni, am scos animalele dintr-un grajd inundat. Au intervenit, apoi, și pompierii”, a declarat primarul din Movileni, Ion Sorin Toma.

Pompierii au intervenit cu o motopompă pentru scoaterea apei dintr-o locuință.

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit cu o autospecială prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, noaptea trecută, în comuna Movileni, sat Bacea, pentru asanarea apei dintr-o locuință. Apa, provenită din precipitații, avea aproximativ 25 – 30 de centimetri adâncime și afectase două încăperi ale locuinței.

Pompierii au acționat cu o motopompă transportabilă și au asanat aproximativ trei metri cubi de apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Județul Olt se află sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină de ieri, avertizarea meteorologică fiind valabilă până azi, la ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here