Avertizare COD ROŞU de INUNDAŢII în Timiş. Alerte COD PORTOCALIU şi galben pentru sudul ţării

Sursa foto: romaniatv.net

Hidrologii au emis avertizări COD ROŞU de inundaţii pentru râul Bega, județul Timiș. Sunt aşteptate creşteri importante de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL. Pompierii au fost solicitaţi sa intervina in mai multe localitati din Timiş. Patru persoane au fost evacuate în localitatea Ohaba Lunga.

COD ROŞU, valabilitate 06.06.2019 ora 10:30 – 06.06.2019 ora 18:00

Ca urmare a propagării viituriilor formate anterior în amonte, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul Bega – sector S.H. Balinț – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit), județul Timiș.

De asemenea, a fost emisă alertă COD GALBEN, valabilă în intervalul 05.06.2019 ora 16:00 – 15.06.2019 ora 16:00 pe Dunăre: sector aval de S.H.E.N. Porţile de Fier şi ȋn Delta Dunării (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea).

Hidrologii au emis şi o avertizare COD PORTOCALIU, în intervalul 07.06.2019 ora 06:00 – 13.06.2019 ora 16:00, pe Dunăre: sector aval Gruia – amonte Giurgiu (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu).

“Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, potrivit hidrologilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here