Afacere marca Vâlcov: Vroia să dea datele financiare şi personale ale românilor unei firme private

Comisia Naţională de Prognoză are în continuare pe site-ul său proiectul privind realizarea în parteneriat public privat a sistemelor informatice ale ANAF şi ale CNAS, iniţiativă legislativă care i-a aparţinut lui Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă. 

Potrivit economistului Andrei Caramitru, acest lucru ar putea face ca independenţa României să nu mai existe.

„Pe site-ul CNP există un proiect incredibil. Incredibil. Vâlcov înainte să plece voia să dea sistemul de IT al ANAF şi CNAS prin PPP (parteneriat public privat) unei firme private. Adică codul sursă şi accesul la toate informaţiile financiare ale tuturor şi ale statului. Şi, de facto, managementul banilor. Probabil la o firmă cu legături în spaţiul ex-sovietic. Şi la ei, gruparea dementă din PSD.

Este ceva atât de periculos şi incredibil că nici nu mai ştii ce să spui. Proiectul e încă pe site. Dacă se întâmpla – independenţa ţării nu mai există”, a scris Caramitru.

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a pus la sfârşitul lunii mai în dezbatere publică un proiect prin care propune completarea listei proiectelor strategice de investiţii care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public privat, respectiv platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care conţine şi în prezent datele personale ale tuturor asiguraţilor precum şi veniturile, respectiv contribuţiile plătite de către aceştia, dar şi sistemul informatic pentru administrare fiscală la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) care conţine date financiare despre absolut toate persoanele fizice şi juridice din România, nu numai români, ci şi străini care locuiesc sau au afaceri în ţara noastră.

Investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro, iar cea privind sistemul informatic al CNAS este de maxim 100 de milioane de lei. (Citește toate detaliile pe Adevărul).

Consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, Darius Vâlcov, și-a depus demisia de la Guvern la începutul acestei luni, după o discuție cu prim-ministrul României.

Vâlcov a fost condamnat anul trecut de Înalta Curte la opt ani de inchisoare cu executare în dosarul in care este acuzat de trafic de influență. Decizia nu este definitivă. Darius Vâlcov a comis faptele de care este acuzat în perioada in care era primar al municipiului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here