Dunărea face ravagii în Olt: Zeci de hectare de culturi agricole, drumuri și terenuri în zona Portului Corabia, dar și faleza sunt inundate/ FOTO

Apele Dunării continuă să se reverse în sudul județului Olt. Dacă sâmbătă erau inundate doar pășuni și pădure, luni apa a ajuns să inunde și culturi agricole, dar drumuri de acces și terenuri în zona Portului Corabia. Faleza este și ea inundată.

Din datele transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării, sâmbătă, în orașul Corabia erau inundate 23 de hectare de pășuni și aproximativ șase hectare de pădure – suprafețe aflate în albia majoră a fluviului. Luni, însă, apele au afectat și culturi de porumb și soia.

Vorbim de peste 42 de hectare de porumb aparținând unor agenți economici și situate în zona îndiguită Potelu – Corabia, dar și de 12 hectare cultivate cu soia în aceeași zonă.

De asemenea, terenul din zona Portului industrial Corabia este inundat de luni dimineață, ca și platforma portuară.

În aceeași zonă un drum de acces către o clădire aparținând unui operator economic se află sub apee, ca și drumul de acces către punctul piscicol.

Digul de protecție aparținând Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt este și el afectat. Inundate sunt și aproape 18 hectare de pădure, dar și 64 de hectare de pășuni.

Potrivit unui raport de informare, luni dimineață, la ora 07.00, apele Dunării erau cu 63 de centimetri peste cota de inundație corespunzătoare codului portocaliu (550 cm).

Autoritățile din Olt au intrat, săptămâna trecută, în alertă după ce hidrologii au instituit cod galben și cod portocaliu de inundații prin revărsarea apelor Dunării.

În perioada 5 iunie, ora 16.00 – 15 iunie, ora 16.00, se instituie cod galben pe sectorul aval de Porțile de Fier și Delta Dunării, pentru mai multe județe, inclusiv pentru județul Olt.

În perioada 7 iunie, ora 06.00 – 13 iunie, ora 16.00, se instituie cod portocaliu pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Fenomenele preconizate sunt creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare.

Vizate de inundații sunt localitățile Corabia, Gârcov, Gura Padinii, Orlea, Grojdibodu și Ianca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here