Scandal la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina: Profesorii vor revenirea la titulatura de liceu pedagogic, directoarea se opune

Un fost director adjunct al fostului Colegiu Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina, azi Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, își manifestă revolta față de directoarea instituției de învățământ pe care o acuză că, în ciuda hotărârii Consiliului profesoral de a se reveni la o mai veche titulatură, aceea de liceu pedagogic, aceasta se opune vehement.

Fostul director adjunct, Nicolae Sulger, unul dintre cei mai buni oameni de management educațional din oraș, nu poate înțelege logica după care se ghidează directoarea liceului, Carmen Boiangiu, care se opune unui lucru aproape natural: revenirea la titulatura de liceu pedagogic, în contextul în care un asemenea profil ține de tradiția acestei unități de învățământ și în condițiile în care până în 1990 a purtat titulatura asta.

Mai mult, șefa liceului se opune unei decizii luată în unanimitate de Colegiul profesorat care prevede ca unitatea să se numească Liceul Pedagogic „Nicolae Titulescu”.

Poziția directoarei este de neînțeles pentru Nicolae Sulger cu atât mai mult, cu cât ea este absolventă a profilului de pedagogie și profesor titular de pedagogie în instituție.

Pe de altă parte, șefa liceului ar dori și desființarea Alternativei Step by Step, a claselor de muzică cu program suplimentar și a clasei de arte plastice.

„Să fii absolvent de Pedagogic, profesor de Pedagogie și director la un liceu pedagogic care în 2019 împlinește 100 de ani (cu întreruperi) și să nu dorești redenumirea liceului (din Teoretic în Pedagogic) este cel puțin ciudat, inexplicabil… S-a numit Pedagogic înainte de ’90, școală normală, colegiu Vocațional… De un an e Teoretic. De ce? Ba chiar să susții desființarea unei clase de profil, desființarea Alternativei Step by Step, a claselor de muzică cu program suplimentar, a clasei de arte plastice… E incalificabil! Cineva trebuie să răspundă pentru asta! Consiliul profesoral a hotărât în unanimitate revenirea la denumirea de liceu pedagogic. Cine nu dorește și de ce?”, a scris, pe pagina sa de socializare, Nicolae Sulger.

Deși ieri a fost ședință a consiliului de administrație, iar dascălul revoltat trebuia să participe, ca observator, în numele sindicatului care l-a delegat, el nu a fost primit la întrunire prin decizia directoarei Carmen Boiangiu, după cum susține dascălul.

Postarea lui Nicolae Sulger a atras imediat atenția internauților, care au postat comentarii defavorabile șefei de la „Nicolae Titulescu”.

„Nu știu cine o susține pe dna, dar cred că s-a mers prea departe. Ar trebui ca toți colegii să vă susțină, dacă țin la acest liceu”, a scris o slătineancă.

„Exact! Doamna a fost susținută, a dat concurs (eu fiind membru evaluator în comisie) și crede că e director pe veci. Legislația este foarte bine elaborată. Există soluții legale pentru salvarea școlii. Toți spun că are concurs. Și? Cei care au numit-o și o susțin trebuie să pună punct. Sunt suficiente argumente pentru asta. Să nu se mire cineva la momentul votului! Oamenii taxează. Știu din gură lor. Voi respecta toți pașii, dar voi merge până la cel mai înalt nivel”, a răspuns comentariului Nicolae Sulger.

„Ceea ce ma miră este ca un dascăl de o calitate îndoielnică a ajuns in functia de director . Domnișoara nu a fost atinsa de „harul” dascălilor. Venea mereu la ora cu o carte sub braț si incepea sa dicteze definitii din ea pe un ton al vocii din care se citea plictiseala si scârba pentru povara de a sta in fata elevilor , sentimente pe care le impartaseam din plin cu diferența ca trebuia sa suport ora asta in calitate de elev acum aproape 20 de ani”, a scris un internaut.

Nicolae Sulger spune că lucrurile nu vor rămâne așa, urmând să ajungă la mai mulți factori de decizie pe linie de învățământ cu problema aceasta, ba chiar și la ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Carmen Boiangiu a fost numită pe postul de director al Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” în 2016. Ulterior, ea a susținut și concursul pe funcție, pe care l-a promovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here