Urme ale unor civilizații vechi de 7.500 de ani au fost descoperite pe o stradă din Slatina/ FOTO

Sursa foto: Facebook/Aurelia Grosu

Cercetări arheologice în vatra străveche a Slatinei, pe terasa stângă a pârâului Sopot, în cartierul Crișan II, au scos la iveală că, încă din neolitic, aici s-au așezat comunități umane.

Informația a fost făcută publică de istoricul Aurelia Grosu pe pagina ei de socializare, care susține că auu fost identificate urme de locuinte, vetre, gropi menajere și numeroase fragmente ceramice aparținând, cu precădere, culturii Vădastra (5 500-4 500 a.Hr.).

„Sub străzile pe care mergem, sub casele și blocurile în care locuim există urme consistente ale unor civilizații trecute care au îmbogățit istoria Slatinei și a țării. Săpăturile începute lângă Centrul de imagistică de pe Aleea Viorelelor sunt prilejuite de construirea unui bloc de locuințe și, conform legislației, se impune descărcarea terenului de sarcină arheologică.

Sursa foto: Facebook/Aurelia Grosu

Rezultatele primelor secțiuni deschise sunt promițătoare, fiind identificate urme de locuinte, vetre, gropi menajere și numeroase fragmente ceramice, aparținând cu precădere culturii Vădastra (5 500-4 500 a.Hr.)”, a scris, pe Facebook, Aurelia Grosu.

Sursa foto: Facebook/Aurelia Grosu

Cercetările sunt coordonate de Muzeul Județean Argeș, responsabil științific fiind Dragoș Mandescu. Din colectivul de cercetare fac parte Ion Dumitrescu, Andi Ioan Pițigoi și Aurelia Grosu.

Sursa foto: Facebook/Aurelia Grosu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here