Emoții la USAMV Slatina: O nouă promoție de studenți a absolvit facultatea/ FOTO+ VIDEO

Zi cu emoții, joi, la Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Filiala Slatina, unde o nouă promoţie de studenţi a absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ superior.

Zeci de studenți, care fac parte din cea de-a șaisprezecea promoție, au participat la festivitatea de absolvire, alături de profesorii lor, de conducerea facultăţii şi de invitaţi speciali.

„Studenţii care au absolvit astăzi au dat dovadă de sârguinţă, în sensul că s-au înscris 89 şi au terminat 72 din această promoţie, iar acest lucru dovedeşte că există interes din partea locuitorilor judeţului Olt şi ai Slatinei, pentru existenţa acestei filiale aici, iar permanenţa noastră, încă din anii 1990, în această zonă dovedeşte că avem un angajament pe termen lung. Absolvenţii acestei serii sunt de inginerie economică în agricultură. Avem studenţi care lucrează în domeniul managementului, dar sunt mulţi care lucrează şi în zona conexă agriculturii, funizori de inputuri, în bănci, în asigurări, inclusiv în zona consiliilor locale, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, la departamentele din Ministerul Agriculturii, la Direcţia Agricolă, de asemenea în învăţământ şi unii chiar au propriile afaceri, nu neapărat în agricultură”, a declarat Toma Dinu, decanul Facultăţii de Management în Agricultură Bucureşti, prezent la eveniment.

Printre invitații speciali s-a numărat și Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, care și-a manifestat speranța că unii dintre absolvenții acestei promoții își vor putea deschide afaceri în județ, prin oportunitățile pe care guvernul le oferă tinerilor pentru înființarea unor microîntreprinderi.

„Eu vin de fiecare dată cu drag în această facultate şi sper ca an de an să scoatem promoţii cu rezultate foarte bune, am ajuns deja la a 16-a. Vreau ca studenţii care au încheiat studiile în acest an să-şi găsească locuri de muncă în Olt şi sper să dezvolte din ce în ce mai mult agricultura care este dezvoltată în judeţ. Şi cu ajutorul Guvernului, sper să îşi poată deschide o afacere atât în judeţul Olt, cât şi în judeţele limitrofe. Totodată, vreau ca noii specialişti care au absolvit astăzi (joi n.r.) să reuşească să acceseze fonduri europene pentru afacerile lor, pentru acest lucru fiind nevoie de tineri foarte pregătiţi”, a spus Delureanu.

Invitat la eveniment a fost, ca în fiecare an, și șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Adrian Bărbulete, care a evidențiat calitatea deosebită a învățământului univversitar în cadrul USAMV.

„Este un moment în care fiecare dintre noi retrăim bucuria absolvirii facultății și, totodată, fiind acest moment festiv, am convingerea că, prin USAMV București, care este o universitate de prestigiu în România, prin facultatea de la Slatina, fiecare dintre dumneavoastră va deveni un specialist, veți deveni specialiști de care atât comunitatea noastră, cât și întreaga țară are nevoie”, le-a spus absolvenților șeful IȘJ Olt.

Un gând bun pentru absolvenți a avut și profesorul universitar Ion Bozgă.

”Personal, am o impresie foarte bună despre dumneavoastră. Față de cum se întâmpla cu mulți ani în urmă, calitatea elevului de liceu e alta, e superioară, iar dumneavoastră ați venit la noi din licee de forță. Vă felicit pe dumneavoastră pentru ați învățat, pe părinții dumneavoastră pentru că au reușit să vă finanțeze și să vă îndrume, dar și pe domnii profesori de la toate nivelurile pentru că au avut grijă și răbdare cu dumneavoastră. Tuturor vă doresc un nou început”, le-a urat Ion Bozgă celor care, a capătul a patru ani, sfârșesc studiile universitare.

Directorul USAMV Slatina, Victor Tița, a spus că, pentru anul universitar următor, instituția pe care o conduce pune la dispoziția celor care vor să îmbrățișeze o carieră în domeniu, 100 de locuri, dintre care 35 de locuri vor fi fără taxă.

„Noul an universitar vine, pentru învăţământul la zi, cât şi pentru cel la distanţă, cu 100 de locuri, din care 35 la fără taxă. La învăţământul la zi, avem o singură specializare, este vorba de managementul afacerilor în agricultură, iar pentru învăţământul la distanţă, se adaugă inginerie şi managementul agro-turismului şi alimentaţiei publice. Sunt cerinţe pentru facultatea noastră, pentru că anul trecut am avut un număr maxim de înscrieri, au fost mai multe cereri, dar a trebuit pe cei tineri să-i îndrumăm către învăţământul la distanţă, de 100 de studenţi. Practic, absolvenţii noştri reuşesc să lucreze în foarte multe domenii. Mulţi dintre ei reușesc să se angajeze chiar din perioada facultăţii, rata de angajabilitate fiind astfel de 90%”, a declarat Victor Tița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here