Trei autospeciale de poliție au fost implicate într-un accident în Balș, din vina unui polițist

Trei autospeciale de poliție au fost implicate, vineri, într-un accident petrecut la Balș din cauza unui polițist care nu a păstrat distanța corespunzătoare în mers față de autoturismul din fața sa. Cele trei autospeciale erau nou-nouțe, aparțin Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și abia fuseseră ridicate, împreună cu altele două, din Ilfov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, cinci autospeciale au fost ridicate din județul Ilfov, acestea deplasându-se în coloană către Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți.

În timp ce se deplasau în coloană, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers de către unul dintre șoferi, agent de poliție în cadrul IPJ Mehedinți, trei autospeciale au intrat în coliziune, rezultând doar pagube materiale. Polițistul vinovat a fost sancționat.

„Cei trei conducători auto, au fost testați cu aparatul alcooltest, nefiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto responsabil de producerea evenimentului rutier, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor OUG 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice”, a declarat Alexandra Dicu.

Toate autospecialele au polițe de răspundere civilă auto valabile.

Deși în spațiul public a circulat informația că la mijloc a fost vorba de nerăbdarea polițiștilor care au dat drumul semnalelor acustice și luminoase pentru a depăși fără probleme o coloană de autovehicule, reprezentanții IPJ Olt infirmă această variantă.

„În urma verificărilor efectuate de către colegii de la rutieră a rezultat faptul că cele trei autospeciale nu aveau semnalele acustice și luminoase in funcțiune”, a mai spus Alexandra Dicu.

La nivelul IPJ Mehedinți a fost dispusă o cercetare administrativă cu privire la acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here