Darius Vâlcov, în fața magistraților: Fostul consilier al premierului află dacă scapă de controlul judiciar

Darius Vâlcov, fost consilier al premierului Dăncilă, contestă interdicțiile impuse de procurorii DIICOT în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, în cazul publicării pe Facebook a protocolului semnat de Parchetul General cu SRI.

În acest sens, Darius Vâlcov s-a prezentat vineri dimineață la Curtea de Apel București, fără a face declarații în fața jurnaliștilor.

Magistrații vor hotărî vineri dacă păstrează sau nu măsura preventivă pentru 60 de zile, conform căreia Vâlcov nu poate părăsi Slatina decât cu încuviințarea organelor competente.

Dosarul a fost deschis de DIICOT după ce Darius Valcov a postat pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI și Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016.

„În fapt s-a reținut că, la dată de 23 august 2018, inculpatul a publicat pe pagină personală a unei rețele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea obligațiilor ce le revin potrivit legii.

Postarea în cauza a inclus șase pagini din documentul mai sus menționat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PICCJ) și respectiv 03656/07 decembrie 2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa secrete de stat, nivel secret, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002″, explică procurorii DIICOT.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here