Tragedie în Olt: Un tânăr de 20 de ani a murit înecat în râul Plapcea. Imagini de la locul nenorocirii!

Un tânăr de 20 de ani, din Potcoava, care, duminică după-amiază, a vrut să se răcorească în apa râului Plapcea, a murit înecat. După căutări, pompierii l-au scos pe tânăr la mal și paramedicii SMURD au încercat să îl readucă la viață; din păcate, fără succes.

Tragedia a avut loc în zona podului de peste Plapcea, spre gară. Potrivit localnicilor, Adrian s-ar fi dus singur să se scalde. A intrat în apă, de unde nu a mai apărut.

Un localnic care se afla la pescuit l-a văzut când a sărit în apă, l-a zărit zbătându-se de câteva ori, după care băiatul a dispărut și nu a mai revenit la suprafață. Pescarul a anunțat imediat nenorocirea la 112.

La fața locului au ajuns pompierii cu o barcă pneumatică și cu alte mijloace specifice de căutare. Într-un târziu, pompierii l-au scos pe tânăr la mal, paramedicii SMURD au încercat să îl readucă la viață, dar, din păcate, fără succes.

În Potcoava se vorbește că tânărul ar fi făcut infarct după ce a intrat în apă, dar adevărul doar medicii legiști îl pot afla.

Autoritățile locale spun că vor fi alături de mama și sora băiatului în această încercare, sprijindu-le cu ce va fi nevoie.

„I-am mai ajutat și altădată, când au avut câte o nevoie. Acum i-a lovit tragedia asta mare. Le vom acorda sprijinul mamei și surorii”, a declarat primarul din Potcoava, Emanuel Enăchioaia.

Acesta mai spune că, în această perioadă, apa râului Plapcea nu este adâncă, dar că, în anumite zone, s-au format gâldane unde adâncimea apei atinge mai bine de doi metri și că este posibil ca băiatul să fi nimerit într-o asemenea groapă.

Potrivit edilului, tânărul a venit în urmă cu aproximativ un an și jumătate în Potcoava, cu mama și sora sa mai mare, unde au închiriat o locuință. Ei veniseră din Drăgășani, Vâlcea, în urma unor neînțelegeri ale mamei cu soțul său. În Potcoava și-au găsit locuri de muncă și viața lor a reintrat în normalitate. Asta până duminică după-amiază, când nenorocirea s-a abătut crunt asupra familiei.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost dus la morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, urmând să fie supus necropsiei pentru a se afla cauza morții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here