Polițistul slătinean Viorel Teacă, despre Sorina: A fost dusă ca un porc la tăiere! Imagini aproape imposibil de privit!

După ce, sâmbătă, polițistul slătinean Viorel Teacă a intervenit dur în cazul fetiței smulse de autorități din familia de asistenți maternali care au crescut-o de la un an, omul legii luând apărarea copilului, el revine și sancționează lipsa de tact cu care procurorul de caz a tratat situația. „Sorina a fost dusă de acasă ca un porc la tăiere”, susține polițistul.

Viorel Teacă spune că trebuie sancționat drastic acest comportament.

„Așa a fost dusă de acasă Sorina, ca un porc la tăiere, de către un om al legii, procuror și mama care trebuia să vegheze la respectarea legii!!
Dacă nu sancționăm drastic acest comportament, atunci România va deveni o țară fără principii, fără o scară de valori, cu instituții care nu merită în Europa, dar eu sper și cred în instituțiile statului român! România încotro?!”, a scris, pe Facebook, omul legii.

Viorel Teacă a postat și sâmbătă, pe Facebook, un mesaj în care îi ia apărarea copilului, cerând încetarea încetarea abuzului emoțional împotriva Sorinei.

„Sunt Viorel Teacă si vreau sa fiu primul politist care ia atitudine:
Sunt tata, cetățean al acestei țări și nu în ultimul rând politist!
– Susțin #Sorina , cer STOP abuzului emotional împotriva copiilor!
– Cer proiect de lege ca abuzul emotional sub toate formele lui sa se pedepsească aspru!
– Cer încetarea abuzului emotional împotriva Sorinei!
– Cer consilierea de urgenta a copilului Sorina
de către autoritățile statului!
– Cer intervenția instituțiilor statului român de urgență și medierea conflictului apărut!
Cer încetarea suferinței Sorinei!
Copiii sunt viitorul nostru!🇹🇩🇹🇩🇹🇩

Art 263. (1) Orice măsură privitoare la copil, indiferent de autorul ei, trebuie să fie luată cu respectarea interesului superior al copilului”, a scris, pe Facebook, Viorel Teacă.

Sorina, fetiţa de opt ani, a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a declarat, luni dimineaţă, că nu tolerează abuzuri şi nu va acoperi greşeli, fiind deschis un dosar penal in rem în cadrul căruia vor fi verificate toate aspectele legate de preluarea de la asistentul maternal din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a fetiţei de 8 ani. Licu afirmă că minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până când nu vor exista garanţii depline că aceasta se va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here