Au mai rămas puţine zile: Aproape toţi românii trebuie să ajungă la ANAF

A rămas mai puțin de o luna până când puteți depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și Declarația 230, prin care se poate dona către organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Termenul limită de depunere a declaraţiilor de venit la ANAF este 31 iulie pentru acest an. Depunerea Declarației 230 nu este obligatorie, dar este foarte important de precizat că, în cazul în care nu donați 2% sau 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri, această suma nu întră în buzunarul nostru, ci rămâne la stat.

Cine trebuie să depună Declarația unică

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străînătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Formularul se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit ANAF, persoanele fizice au obligația:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here