Polițiștii au stabilit cauzele accidentului din Olt, soldat cu un mort și 18 răniți. Cine sunt vinovații/ FOTO+VIDEO

Polițiștii au stabilit, după ore de cercetări, cum s-a produs accidentul petrecut, marți după-amiază, pe DN 65, pe raza comunei Priseaca, soldat cu un mort și 18 răniți, printre care se numără doi minori și o femeie însărcinată.

Vinovat de producerea accidentului s-ar face un șofer de 50 de ani, din Craiova, care, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de autoturismul din fața sa, condus de un tânăr de 28 ani, din Slatina, care era încadrat lângă axul drumului pentru a efectua viraj la stânga, intrând în coliziune cu acesta și proiectându-l pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune frontală cu un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat, de 48 de ani, din Pitești.

Ansamblul de vehicule a pătruns, la rândul său, pe sensul opus, unde a intrat în coliziune laterală cu un microbuz care circula pe direcția Slatina – Pitești, condus de un bărbat, de 31 de ani, din județul Dolj.

Șoferul care nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul din fața sa nu este singurul vinovat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Claudia Radu, un alt conducător auto a făcut aceeași greșeală.

„Un alt ansamblul de vehicule format din cap tractor și semiremorca, condus de R.C., de 46 de ani, din municipiul Giurgiu, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de un alt autoturism, condus de B.A, de 44 ani, din municipiul București, intrând în coliziune față-spate cu acesta, după care a fost proiectat într-unul dintre vehiculele implicate în eveniment”, a declarat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

În total, șase vehicule au fost implicate în evenimentul rutier.

În urma accidentului, un bărbat, de 49 de ani, din orașul Scornicești, a decedat. Două persoane au fost rănite grav, la spital fiind transportate nu mai puțin de 14 victime. Alte patru persoane au primit asistență medicală la fața locului.

La locul evenimentului au ajuns forțe impresionante, nu mai puțin de șapte ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, precum și nouă echipaje medicale de la Ambulanță intervenind pentru salvarea răniților, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.

Dintre cele 18 persoane rănite, 14 au ajuns la spital, printre care doi minori și o femeie gravidă. Aceasta din urmă, precum și șoferul microbuzului, au suferit cele mai grave răni.

Numărul mare de victime a declanșat și la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde au fost transportați răniții, Codul Roșu, 40 de cadre medicale, medici și asistente, fiind chemate de acasă la serviciu.

„Am instituit Codul Roșu, alertă maximă la nivelul unităților medicale atunci când avem de-a face victime multiple. 15 medici și 25 de asistente au fost chemate de acasă la Unitatea de Primire Urgențe și la Terapie Intensivă, la Blocul Operator, la Chirurgie, la Ortopedie și Radiologie. Este o mobilizare în forță și sperăm să rezolvăm totul în cele din urmă”, a declarat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Conducătorii auto nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice, a mai precizat Claudia Radu.

Traficul a fost reluat după ore bune pe ambele benzi.

Mai jos vă prezentăm imagini foto și video de la teribilul accident. Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here