Acțiune de promovare a valorilor culturale în comunitatea de romi din Piatra-Olt. Va fi și spectacol cu Neluță Neagu

Partida Romilor Pro-Europa, Sucursala Olt, în parteneriat cu Centrul Naţional de Cultură al Romilor Romano Kher, organizează, vineri, 12 iulie, primul eveniment din cadrul acţiunii „Caravana Culturală” în mijlocul comunităţii de romi din Piatra Sat, Oraş Piatra – Olt.

Evenimentul, la care vor participa și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliției Olt şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, este programat să înceapă la ora 16.30.

În prima parte a evenimentului, organizatorii, alături de invitați, vor prezenta atribuţiile şi dotările instituțiilor respective, pentru promovarea unor modele în comunitatea romă, pentru a trezi interesul copiilor în vederea alegerii unei meserii.

Ulterior, organizatorii vor încerca să revitalizeze cultura romilor prin punerea în scenă a unui spectacol de teatru cu şi despre romi. Pe o scenă în aer liber, vor evolua actori romi de renume naţional, aceştia prezentând spectacolul „Prinţul cel obraznic şi bătrânul înţelept”, inspirat din cultura romilor.

La finalul, va fi organizat un spectacol muzical cu un exponent de marcă al muzicii lăutăreşti tradiţionale rome, renumitul Neluţă Neagu.

„Caravana Culturală” are ca scop promovarea modelelor în rândul romilor, exprimarea şi dezvoltarea identităţii etnice, lingvistice şi culturale şi se va desfăşura în perioada iulie – august 2019, în comunităţile de romi din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here