Liderul PSD Slatina, Emil Moț, o vrea pe Firea candidată la alegerile prezidențiale/ FOTO

Președintele PSD Slatina, Emil Moț, este primul social-democrat care aruncă în spațiul public propunerea ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, să candideze din partea Partidului Social Democrat la funcția de președinte al României.

Primarul Slatinei spune că, în prezent, partidul pierde timpul cu măsurători sociologice pentru a găsi o persoană potrivită care să candideze la cea mai înaltă funcție în stat și că, de fapt, PSD ar trebui să maximizeze cea mai bună variantă pentru calitatea de candidat, care, în opinia edilului, este Gabriela Firea.

„Sunt și eu preocupat, ca toți colegii, de modul în care vom aborda alegerile prezidențiale, după eșecul usturător de la europarlamentare. Avem nevoie de un candidat credibil, capabil și să transmită un mesaj puternic către marea masă de nehotărâți, dar să și mobilizeze electoratul PSD.

Mă întâlnesc zilnic cu colegi, cu oameni simpli, fără funcții politice, care mă întreabă deschis cine va fi candidatul nostru pentru Cotroceni. Le spun tuturor, așa cum mi s-a spus și mie, că vom face un sondaj de opinie în urma căruia va fi desemnat cel mai bine plasat coleg, dintre cei care și-au anunțat intenția să candideze.

Dar, sunt întrebat și întreb și eu la rândul meu, de ce să-i măsurăm doar pe cei care și-au manifestat dorința de a candida? Poate sunt alți colegi care stau mult mai bine și care chiar dacă nu doresc în acest moment să se înscrie în competiție, ar putea fi convinși să o facă. Este cazul dnei Primar General Gabriela Firea, care vedem cu toții că de ani buni se află pe primele poziții în toate sondajele de opinie, în ce privește încrederea. Ori e mult mai ușor să transformi în voturi o zestre semnificativă de încredere și notorietate, decât să le clădești pe toate de la zero sau oricum de undeva de jos.

Eu cred că în acest moment nu facem altceva decât să pierdem timpul cu tot felul de experimente și încercări, în loc să încercăm să maximizăm cea mai bună variantă pe care o avem și s-o convingem pe dna Firea să candideze! Ar fi un semnal extraordinar pentru tot partidul și ar crea acea emulație de care avem nevoie pentru a da, după atâția ani, Președintele Țării!”, a postat, pe pagina sa de socializare, Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here