Două minore, de 6 și 14 ani, au fost găsite înecate într-un pârâu din Caracal/ FOTO+VIDEO

Două minore din Olt au fost găsite înecate într-un pârâu. Ele au fost scoase la mal de pompieri și imediat le-au fost aplicate manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, fetele nu au mai putut fi salvate.

Este vorba de două fete, de 6 și 14 ani, care au fost găsite în pârâul Gologan, în zona stadionului Parc.

Încă nu se cunosc împrejurările în care cele două minore au ajuns în apă.

Pentru căutarea victimelor, pompierii Detașamentului Caracal au acționat cu o autospecială de primă intervenție cu peridoc, cu o ambarcațiune cu motor și cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, la fața locului ajungând și un echipaj SMURD, dar și scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Imediat ce au fost găsite și aduse la mal, echipajele medicale au început menavrele de resuscitare. Din păcate, nici una dintre ele nu a răspuns acestor manevre, ele fiind declarate decedate.

„Cele două minore nu au răspuns manevrelor de resuscitare, la ora 20.30 fiind declarate decedate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Fata de 14 ani era din localitatea Calopăr din județul Dolj, iar cea de 6 ani era din Caracal.

Aproximativ 40 de minute a durat căutarea lor. Inițial au fost căutate de pompieri cu barca, iar apoi de scafandri.

„Intervenția scafandrilor s-a desfășurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetației abundente și a lipsei totale de vizibilitate. Adâncimea maximă a apei a fost de patru metri”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here