După ce a fost exclus din PSD, fostul viceprimar al Caracalului continuă atacurile asupra primarului

Sursa foto: Facebook/Octavian Stănescu

Fostul viceprimar al Caracalului Octavian Stănescu, care și-a pierdut funcția după ce organizația municipală a PSD l-a exclus din partid, continuă pe rețelele de socializare scandalul din cauza căruia colegii de partid i-au întors spatele. Acesta a postat, recent, pe pagina sa de Facebook un text în care susține că, de mai multe zile, primăria nu este condusă de nimeni, atacul fiind îndreptat împotriva primarului Liviu Radu. Edilul răspunde atacului, susținând că primăria este condusă de mai mulți împuterniciți ai săi, cât timp el se află în delegații sau în concediu.

„Poate nu ştiaţi, dar de vineri Primăria municipiului Caracal este fără conducere. Astăzi s-au împlinit cinci zile de când oraşul nostru nu este condus. Domnul primar se plimbă prin alte țări de vineri, alături de angajaţi ai primăriei, aleşi cu girjă, pe sprânceană. Doamna city-manager este, de asemenea, în concediu, iar eu, după cum ştiţi, am rămas fără atribuţii, prin bunăvoinţa domnului primar”, a scris, pe pagina sa de socializare, Octavian Stănescu.

Primarul municipiului, Liviu Radu, răspunde acestui atac tot printr-o postare on-line, arătând, pe pagina de Facebook a primăriei, că plecările sale în delegație sau în concediu au loc doar în cadrul legal și că, în lipsa sa, primăria este condusă de împuterniciți.

„Plecarea subsemnatului atât în delegație cât și în concediu se face cu respectarea prevederilor legale, în această perioadă treburile curente ale instuției fiind soluționate de către împuterniciții primarului prin dispoziții.

Astfel, la nivelul Primăriei atribuțiile primarului sunt delegate secretarului municipiului Caracal, domnul Viorel Rădescu, administratorului public, doamna Cristina Pencu cât și directorilor din cadrul aparatului de specialitate.

Este evident că afirmațiile domnului Stănescu au un vădit caracter tendențios și sunt menite a aduce atingere imaginii Primăriei municipiului Caracal si aparatului de specialitate.

De asemenea, în spațiul on-line, domnul Stănescu a susținut că, prin dispoziție, s-a încercat ”aducerea la tăcere” a sa și nu dobândirea calității de purtători de cuvant ai instituției, a celor trei persoane nominalizate.

În cosecință, domnia-sa a încercat anularea în instanță a acestei dispoziții, Tribunalul Olt respingând, în data de 15.07.2019, actiunea formulată de acesta.

În concluzie, consider atitudinea domnului Stănescu Octavian nedemnă pentru un ales local și care nu face cinste instituției pe care ar trebui să o reprezinte”, a scris, pe Facebook, Liviu Radu.

Biroul Permanent al PSD Caracal a decis, în data de 8 iulie, excluderea lui Octavian Stănescu din partid. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, la propunerea președintelui organizației, deputatul Dan Ciocan, după ce neînțelegerile dintre viceprimar și primarul municipiului, Liviu Radu, au escaladat, punând în pericol imaginea organizației locale a partidului și a primăriei.

Neînțelegerile dintre Octavian Stănescu și primarul Liviu Radu sunt mai vechi și ele au fost generate în primul rând de ambiția viceprimarului de a dobândi o imagine pozitivă în perspectiva alegerilor locale din 2020, când el spera să obțină calitatea de candidat al PSD la funcția de primar. Scandalul a fost alimentat și de o parte a presei locale care, din anumite interese, i-a cântat în strună viceprimarului Stănescu.

Totul a degenerat și viceprimarul a deschis un proces împotriva primarului, a primăriei și a Prefecturii Olt, cerând instanței anularea unei dispoziții prin care primarul a dispus ca toate activitățile de interes public desfășurate de primărie să poată fi comunicate publicului și presei doar de trei persoane, respectiv de doi consilieri ai edilului și de administratorul unic al municipiului. Viceprimarul a susținut că respectivul act administrativ ar fi vizat, de fapt, aducerea sa la tăcere, lucru respins vehement de primar. De altfel,

„Nu este nimic adevărat din ce susține vicele, nu domnia-sa este vizat de acel act administrativ. Am dorit ca procesul comunicării temelor legate de activitățile de interes public ale primăriei să fie unul organizat către comunitate și mass-media, de care să se ocupe anumite persoane. A fost un demers în primul rând civilizat; orice instituție trebuie să aibă delegate către cineva atribuțiile de purtător de cuvânt”, declara, în urmă cu mai bine de două săptămâni, primarul Liviu Radu.

Prin decizia de excludere din partid, Octavian Stănescu pierde calitatea de consilier local și, pe cale de consecință, funcția de viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here