După ce a pierdut războiul cu primarul Caracalului în plan politic, Octavian Stănescu pierde și lupta în instanță

Viceprimarul din Caracal, Octavian Stănescu, a pierdut, recent, procesul deschis la Tribunalul Olt împotriva primarului Liviu Radu, a primăriei și Prefecturii Olt. El solicita instanței anularea, printre altele, a unei dispoziții prin care primarul a dispus ca toate activitățile de interes public desfășurate de primărie să fie comunicate doar de trei persoane. Stănescu susținea că, de fapt, a fost vizată aducerea sa la tăcere, lucru respins de primarul orașului.

Instanța a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de prefectul județului, referitoare la cererile având ca obiect anularea şi suspendarea executării dispoziției nr.184/11.03.2019 şi 420/13.06.2019, emise de primarul municipiului Caracal.

„Respinge cererile de mai sus formulate în contradictoriu cu Prefectul Jude?ului Olt pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Respinge ca neîntemeiată cererea având ca obiect anularea răspunsului nr. 194/06.06.2019 emis de Prefectul Jude?ului Olt. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Primăria Municipiului Caracal invocată de Primarul municipiului Caracal. Respinge cererile formulate în contradictoriu cu această pârâtă pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Admite excepţia inadmisibilităţii cererii referitoare la anularea dispozi?iei nr. 420/13.06.2019 emisă de Primarul Municipiului Caracal, invocată de acesta. Respinge această cerere formulată în contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Caracal ca inadmisibilă. Respinge ca neîntemeiată cererea privind suspendarea executării dispozi?iei nr.420/13.06.2019 formulată în contradictoriu cu pârâtul Primarul Municipiului Caracal. Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată în contradictoriu cu Primarul municipiului Caracal referitoare la suspendarea şi anularea dispoziției nr. 184/11.03.2019 emisă de Primarul municipiului Caracal”, se arată în hotărârea instanței. Aceasta nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Octavian Stănescu a fost nemulțumit de Dispoziția nr. 184/11.03.2019, care prevede  că „aducerea la cunoștință publică, în orice mod și prin orice mijloace, a informațiilor și activităților de interes public desfășurate de Primăria Municipiului Caracal se realizează numai de către Ioniță Ancuța Alina – consilier Compartiment Cabinetul Primarului, Constantinescu Daniela – consilier Compartiment Cabinetul Primarului și Pensu Cristina – administrator public”. 

Încălcarea dispoziției de viceprimarul orașului, de funcționarii publici sau de personalul contractual al aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate „atrage răspunderea acestora conform prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în documentul citat.

Viceprimarul Octavian Stănescu susține că persoana vizată de dispoziția emisă de primar este el, astfel că a sesizat Prefectura Olt, care, în 11 iunie, a dispus reanalizarea documentului incriminat.

„Nu este nimic adevărat din ce susține vicele, nu domnia-sa este vizat de acel act administrativ. Am dorit ca procesul comunicării temelor legate de activitățile de interes public ale primăriei să fie unul organizat către comunitate și mass-media, de care să se ocupe anumite persoane. A fost un demers în primul rând civilizat; orice instituție trebuie să aibă delegate către cineva atribuțiile de purtător de cuvânt”, a declarat, ulterior, primarul Liviu Radu.

Încurajat însă de răspunsul prefecturii, viceprimarul l-a dat în judecată pe primar, împreună cu primăria și cu Instituția Prefectului, cerând instanței anularea dispoziției. Instanța a decis însă că Stănescu nu are dreptate.

Mai mult, războiul pornit de Octavian Stănescu împotriva primarului, a primăriei și a prefecturii îl va costa și pierderea funcției de viceprimar, precum și a calității de consilier local, după ce, în urmă cu 10 zile, el a fost exclus din PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here