Sistemul asigurărilor de sănătate funcționează pentru prima dată după 19 zile

Sistemul cardului național de sănătate funcționează pentru prima dată după 19 zile. Aceasta a fost cea mai gravă avarie de la darea lui în folosință, precizează HotNews. Joi, reprezentanții CNAS anunțaseră că se fac ”testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual”, iar ministrul Sănătății își manifestase speranța că sistemul va fi funcțional de luni.

În cele aproape 20 de zile, medicii au fost nevoiți să trimită acasă o parte dintre pacienți, pentru că riscau să achite din buzunar contravaloarea serviciilor care nu puteau fi înregistrate în sistem.

”Este o avarie foarte gravă, chiar dacă ei evită să spună. Ei nu au avut curajul să spună. Tot sistemul e prăbușit”, declara, joi, Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a solicitat public, într-o intervenție pentru B1 TV, șefului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să-l demită pe Daniel Osmanovici din funcția de purtător de cuvânt al instituției. Lui Osmanovici i se cere demisia după ce, miercuri, întrebat despre problemele sistemului de carduri de sănătate, a declarat că oamenii mor și dacă sistemul funcționează, și dacă nu.

După aceste declarații deplasate, premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat Ministrului Sănătății demiterea șefului CNAS, Răzvan Vulcănescu, și a purtătorului de cuvând al instituției, Daniel Osmanovici.

Președintele interimar al CNAS a declarat, pentru Agerpres, că nu ia în calcul o demisie.

”Doamna premier primește propuneri, prin Secretariatul General, și numește sau demite în funcție de niște rapoarte”, a declarat Sorina Pintea, pentru B1 TV.

Întrebată dacă îi va cere lui Dăncilă demiterea lui Osmanovici, Pintea a răspuns: ”e o procedură scrisă. Luni am solicitat un raport, pentru că vreau să am argumentele dacă fac o propunere de un fel sau altul, iar acum solicit public șefului Casei demiterea purtătorului de cuvânt”.

De asemenea, ministrul Sorina Pintea a ținut să le ceară scuze pacienților pentru problemele pe care le-au întâmpinat din cauza nefuncționării sistemului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here