Profesorul Vasile Răducă şi-a dat demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă

Profesorul Vasile Răducă şi-a depus, miercuri, demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”, după afirmaţiile controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani făcute într-o emisiune radio, anunţă Universitatea din Bucureşti.

Reprezentanţi ai Universităţii din Bucureşti au anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că profesorul Vasile Răducă şi-a depus demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”.

„Urmează ca decanul facultăţii, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuţiile deţinute până astăzi de prof. Vasile Răducă”, spun reprezentanţii instituţiei.

Vasile Răducă a făcut afirmaţii discriminatorii despre sex, viol şi musulmani, într-o emisiune difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas. “Vă rog să reţineţi, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”, este un răspuns dat de Vasile Răducă unei ascultătoare la postul de radio Trinitas, care aparţine Patriarhiei.

Ulterior, el a revenit cu explicaţii şi a precizat că regretă că vorbele sale au avut ecou nedorit şi a invocat argumente ştiinţifice pentru a-şi susţine afirmaţiile. „Constat cu regret faptul că vorbele mele, adresate în contextul unui dialog la radio, cu persoane care cereau îndrumare din punct de vedere creştin ortodox pentru situaţiile delicate de viaţă în care se aflau, au avut un ecou nedorit. Revin, aşadar cu explicaţii pe care le găsesc necesare pentru a clarifica problemele extrem de delicate care nu puteau fi ‚rezolvate’ la telefon şi la radio, din lipsă de timp, dar care au avut un răspuns cât se poate de valid din punct de vedere teologic”, a spuns fostul prodecan al Facultăţii de Teologie în mesajul său.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here